Inicijativa za gej brakove u Srbiji

Gej-lezbejski info centar pokrenuo je inicijativu za promenu Ustava Srbije, kako bi se omogućilo sklapanje istopolnih brakova u Srbiji.
Gej-lezbejski info centar pokrenuo je inicijativu za promenu Ustava Srbije, kako bi se omogućilo sklapanje istopolnih brakova u Srbiji.

Kako kažu u toj organizaciji, ništa se ne može promeniti preko noći, ali bi izmena Ustava značila i mogućnost promene Porodičnog zakona, koji i bračnu i vanbračnu zajednicu gleda kao uniju muškarca i žene. Predsednik Gej-lezbejskog info centra Predrag Azdejković kaže da je zahtev poslat ''svim partijama demokratske orijentacije''.

Zasad je ovaj zahtev stigao samo iz jedne LGBT organizacije. Gej strejt alijansa navodi da se neće priključivati, ali da podržavaju ovakvu inicijativu. Prema Azdejkovićevim rečima, ako političari pristanu na pokretanje inicijative za promenu Ustava, biće to posledica dodvoravanja Evropskoj uniji, a ne svojim građanima.

  • semtex

    12.01.2011 11:11
    NE
    Ne samo mogucnosti usvajanja deteta...sve ostalo sta ko radi u svojoj kuci nije me briga dok to ostaje na nivou "svoje kuce"!!!
  • Kaligula

    12.01.2011 09:49
    Ja SVE podrzavam!!
  • tiberius

    12.01.2011 09:39
    podrzavam. brak je najobicniji ugovor izmedju dva slobodna pojedinca. zakon ne treba da se bavi ni njihovim polom ni seksualnom orijentacijom.

    problema ima puno ali ne vidim zasto resavanje drugih uslovljava resavanje ovog. zamena teza i relativizacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija