Veće cene mleka, šećera i slatkiša

Zbog više cene šećera, uskoro se očekuje novo poskupljenje slatkiša, a ukoliko budu rasle cene energenata, i nova poskupljenja mleka i mlečnih proizvoda.

Zbog više cene šećera, uskoro se očekuje novo poskupljenje slatkiša, a ukoliko budu rasle cene energenata, i nova poskupljenja mleka i mlečnih proizvoda.

Na listi proizvoda koji su u kratko vreme poskupeli našao se i šećer, čija je cena sada viša za dva do šest odsto u zavisnosti od vrste. Iz šećerana poručuju da ovo nije konačno poskupljenje, već se očekuje i naknadno povećanje cena zbog poskupljenja goriva, čime se dopunjuje domino efekat rasta cena u svim oblastima proizvodnje. Nova cena šećera u novosadskim supermarketima iznosi 87 dinara po kilogramu, dok se pre samo desetak dana ista količina mogla pazariti za manje od 80 dinara.

Zbog veće cene šećera, uskoro se očekuje novo poskupljenje konditorskih proizvoda.

Danas je kompanija "Somboled" povećala cenu mleka za dva dinara po litru, dok će cene mlečnih proizvoda ostati iste. "Imlek" je u ponedeljak takođe povećao cenu svojih gotovih proizvoda, i to mleka za dva dinara po litru, a kiselo-mlečnih proizvoda za dinar po litru.

I u "Imleku" i u "Somboledu" poskupljenje svojih proizvoda obrazlažu povećanjem otkupne cene sirovog mleka. Otkupne cene mleka u regionu i Evropskoj uniji nastaviće da rastu i u prvom kvartalu 2011. godine, navode u "Somboledu", dodajući da se, ukoliko budu rasle cene energenata, mogu očekivati nova povećanja maloprodajnih cena mleka i mlečnih proizvoda tokom godine.

Cene mleka i mlečnih proizvoda sutra će povećati i Šabačka mlekara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija