Koliko ćemo čekati na gej brakove?

Političke partije ne podržavaju inicijativu Gej lezbejskog centra za promenu definicije braka u Ustavu jer, kako za naš radio kaže Predrag Azdejković iz ove organizacije, smatraju da još  nije vreme za ovakve promene.

Političke partije ne podržavaju inicijativu Gej lezbejskog centra za promenu definicije braka u Ustavu jer, kako za naš radio kaže Predrag Azdejković iz ove organizacije, smatraju da još  nije vreme za ovakve promene.

On navodi da veliki broj gej parova ne može da ostvari beneficije koje imaju heteroseksualni bračni parovi.

"Eto, ja kao gej muškarac u vezi, želim da se venčam. Sad, mnogi računaju taj brak kao nešto romantično - torta, svadba i tako dalje, ali to nije samo to. Postoje beneficije, postoji regulisana zajednička imovina, pravo na nasleđivanje, socijalno i penziono, pravo na zaštitu od nasilja u porodici, pravo partnera da odlučuje kod lekara ukoliko vi niste u mogućnosti, ima tu mnogo stvari na koje gej lezbejska populacija nema prava. A u Srbiji postoji veliki broj parova koji žive zajedno bez ikakvih zakonskih regulativa koje to definišu", kaže Azdejković.

On navodi da nije veliki optimista u vezi sa ovom inicijativom, ali kako kaže, od nečega se mora početi i navodi da se u Americi o legalizaciji gej brakova govorilo 10 godina pre nego što su neke od država to omogućile.

  • ja

    16.01.2011 12:52
    Ovaj sto je napisao da se nada da cemo vecno cekati... dabogda trazio svoja prava, ikakva, i dabogda nijedno pravo ne imao! bezmozgu jedan!
  • ceca

    14.01.2011 21:43
    To je stvarno naj veci problem.Ja stvarno ne znam kako cu sada spavati.Da li oni nas z.......ju?!?!?!
  • novosađanka

    14.01.2011 16:16
    Koliko treba
    Čekaju ljudi posao, čekaju izvršenja presuda, čekaju kod lekara, na listama da se leče, čekaju pred narodnim kuhinjama, svi čekamo da nam bude bolje, pa čete i vi čekati na gej brakove.
    Ako ne možete i nećete da čekate,a vi se venčajte tamo gde se na to ne mora čekati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija