Zakon o akcizama se menja?

Skupština Srbije će ponovo razmatrati Zakon o akcizama ukoliko oceni da je pogrešila usvajanjem amandmana za veće akcize na gorivo iz uvoza, rekla je danas predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.

Skupština Srbije će ponovo razmatrati Zakon o akcizama ukoliko oceni da je pogrešila usvajanjem amandmana za veće akcize na gorivo iz uvoza, rekla je danas predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.

Izglasavanjem amandmana na zakon koje je predložila Socijalistička partija Srbije (SPS), akciza na gorivo iz uvoza povećana je više nego na gorivo koje proizvodi Naftna industrija Srbije.

Upitana da li SPS, čija je ona potpredsednica, oseća odgovornost zbog tog amandmana socijalista, Đukić-Dejanović je kazala da svaka inicijativa, kada postane stav Skupštine, mora biti tako i posmatrana.

Vlada Srbije spremna je da pokrene proces promene Zakona o akcizama, ukoliko se ispostavi da je nedavno usvojeni zakon u suprotnosti sa evropskim direktivama i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji, rečeno je danas u vladi.

  • Georg

    15.01.2011 16:50
    To sa uvođenjem akciza je bilo ovako: Direktor NIS-a pozvao Moskvu i rekao kako Srbija hoće da ukine njihov monopol. Onda je Mira nazvala Ivicu u Beograd i naredila da SPS predloži amandman na Zakon o akcizama, što su ovi njeni poslušnici odmah i uradili.
  • TT

    14.01.2011 16:24
    pa povecajte i drugu
    povecajte i akcizu na nisovo gorivo, i resen problem.
    u drugom slucaju bi gorivo pojeftinilo, a to je nedopustivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija