Šarićevom saradniku kućni pritvor

Vlasnik firme "DTM Relations" Nikola Dimitrijević (29) nagodio se s Tužilaštvom za organizovani kriminal da, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora, prizna da je odbeglom narko bosu Darku Šariću omogućio kupovinu firme "Mitrosrem", rečeno je danas u sudu.

Vlasnik firme "DTM Relations" Nikola Dimitrijević (29) nagodio se s Tužilaštvom za organizovani kriminal da, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora, prizna da je odbeglom narko bosu Darku Šariću omogućio kupovinu firme "Mitrosrem", rečeno je danas u sudu.

Pošto je zaključio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu izreklo mu je pravosnažnu presudu, jer se Dimitrijević, shodno sporazumu, odrekao prava na žalbu, izjavila je portparolka tog suda Maja Kovačević. Dimitrijević će narednih godinu dana boraviti u kući i nositi elektronsku narukvicu oko noge, a njegovo kretanje, koje određuje sud, nadziraće Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Dimitrijević je uhapšen sredinom novembra na graničnom prelazu iz Srbije sa Mađarskom, u okviru istrage o malverzacijama kojima je Šarićeva grupa "prala novac" zarađen od preprodaje kokaina. Tada su uhapšeni i bivši stečajni upravnik "Metals banke" Srđan Petrović i zamenik direktora novosadske filijale NLB banke Dušan Kovačević.

Dimitrijević je priznao da je na račun svoje firme dobio dva miliona evra od firme "Mat kompani", u vreme kada je njen vlasnik bio Duško Šarić, mlađi brat Darka Šarića. On je taj novac zatim plasirao na račune preduzeća Zorana Ćopića, vlasnika "Mitrosrema", s kojim je Darko Šarić dogovorio kupovinu firme.

Predstavnici Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom stečenom kriminalom preuzeli su krajem avgusta preduzeće "Mitrosrem", po odluci Specijalnog suda za privremeno oduzimanje imovine od Darka Šarića, optuženog za šverc preko dve i po tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

  • gale

    17.01.2011 13:58
    šta je drugim uhapšenim
    molim vas da objavite šta je sa drugim uhapšenim g-dinom petrović dr srđanom, jedan od retkih , o kome se ćutiiiiiiiiiiii.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija