Nova mučenja životinja u Vojvodini

Vlasnik psa prijavio je policijskoj stanici u Kuli da je u napuštenoj zgradi u Sivcu pronašao svog ubijenog i isečenog ljubimca.
Vlasnik psa prijavio je policijskoj stanici u Kuli da je u napuštenoj zgradi u Sivcu pronašao svog ubijenog i isečenog ljubimca.

Policija je utvrdila da je jedna ili više nepoznatih osoba, između 30. decembra i 9. januara ubila, isekla i zapalila psa. Protiv nepoznatog počinioca biće podneta krivična prijava.

U toku je istraga u vezi sa prijavom novosadskoj Veterinarskoj inspekciji o još jednom slučaju nasilja nad životinjama. Komšije su prijavile da je M.K. iz Sremske Kamenice, prema njihovim rečima, izudarao svog psa čekićem.

Kazna za maltretiranje i zlostavljanje životinja za građane iznosi od pet do 50 hiljada dinara, dok je za pravna lica i do milion dinara.

  • dragan

    09.02.2011 22:24
    .............
    pa nesmeta ti kad zivis u selu.....
  • Lutka

    01.02.2011 02:36
    Ko mene okruzuje
    Iz gore pomenutog Novog Sada gospodin kome smeta selo i lavez pasa da li zeli na engleskom ili koji jezik preferira da mu se obrate?!? Ja sam iz Beograda,moji su ovde rodjeni pa nam ne smeta lavez pasa,iako smo prilicno nobles,strasno,viste vidim bas na "nivou"...A da i mi smo u prirodi,iako se gradovi razvijaju,to nije razlog da prirodu i njene stanovnike satremo!Jedino mi je zao zivotinja na ulici,a tog jadnika,ili jadnike u zatvor..To su buduci manijaci!!! I naravno po dzepu,to ih vise boli..
  • Marko Trifković

    18.01.2011 11:08
    Zakon
    Nije tačno da ne postoji zatvorska kazna.
    Kazna je novčana ili kazna zatvora do godinu dana, mada mislim da bi trebale tu neke druge, dodatne socijalne mere da se koriste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija