Traže se dobrovoljci za vojsku

Ministarstvo odbrane raspisalo javni oglas za prijavu mladića i devojaka za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije.

Ministarstvo odbrane raspisalo javni oglas za prijavu mladića i devojaka za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije.

Mogu se javiti kandidati muškog i ženskog pola koji u 2011. godini navršavaju od 19 do 30 godina, navodi se u oglasu objavljenom na internet stranici Ministarstava odbrane. Od kandidata se traži da su državljani Srbije, kao i da se protiv njih ne vodi krivični postupak, odnosno da nisu pravosnažno osuđivani za krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Zainteresovani, takođe, moraju biti zdravstveno sposobni za vojnu službu.

Izbor potrebnog broja kandidata vršiće regionalni centri Ministarstva odbrane na osnovu utvrđene konačne rang-liste, nakon čega kandidati potpisuju ugovor s Ministarstvom odbrane, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze. Taj ugovor sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada u centru za obuku, uslove prekida dobrovoljnog služenja i naknadu troškova u slučaju neopravdanog prekida služenja vojnog roka sa oružjem.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se vršiti u skladu sa uputnim rokovima, navodi resorno ministarstvo.

Od 1. januara 2011. godine Vojska Srbije je zvanično profesionalna, a decembaraka klasa regruta je poslednja koja služi vojni rok po starim zakonima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija