Srbiji fali 3000 vatrogasaca

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da uz sadašnjih 3.000 vatrogasaca i spasilaca, Srbiji treba još toliko za nivo evropskih standarda.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da uz sadašnjih 3.000 vatrogasaca i spasilaca, Srbiji treba još toliko za nivo evropskih standarda. Uz ljude, Sektoru za vanredne situacije nedostaje i adekvatna oprema da se može nositi sa prirodnim katastrofama.

Vozila u vatrogasnoj službi su stara u proseku 24 godine, rekao je Marić boraveći u poseti ispostavi ove službe u Jagodini na dočeku Nove godine po Julijanskom kalendaru.

On je ocenio da je ekonomska sitauacija u zemlji teška i da ne očekuje da se ovi problemi reše u ovoj godini.

Prošla godina je bila sa manje požara, "ali smo imali velike poplave, zemljotres u Kraljevu, koji su naneli neprocenjive štete državi", dodao je on i ocenio da se velike nade polažu u zajednički rada sa Centrom za vanredne sitaucije Ministarstva Ruske Federacije u Nišu.

Marić je podsetio da je prošle godine usvojen Zakon o vanrednim sitaucijama, a u toku su formiranja opštinskih, regionalnih, pokrajinskih i republičkih štabova za vanredne situacije i izrazio nadu da će se iznaći sredstva za instaliranje "sistema 112" - jedinstvenog broja za pozivanje policije, vatrogasaca i hitne pomoći, koji je trebalo da je počeo da radi još lane.

Uz sve teškoće, napomenuo je Marić, Sektor za vanredne situacije MUP Srbije deluje efikasno, kao najbolje službe te vrste u Evropi.
  • Adice

    15.01.2011 20:11
    Pa raspišite konkurs ! Nemojte samo "preko veze" da zapošljavate ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija