Ponovo odloženo suđenje za tragediju kod Risna

Ponovo je odloženo suđenje 32-godišnjem Ivanu Žeguri iz Tivta, optuženom da je kriv za tešku nesreću u Risanskom zalivu pre tri i po godine u kojoj je poginuo Novosađanin Dragiša Milić (45), a teško stradao njegov tada 11-godišnji sin Srđan.

Ponovo je odloženo suđenje 32-godišnjem Ivanu Žeguri iz Tivta, optuženom da je kriv za tešku nesreću u Risanskom zalivu pre tri i po godine u kojoj je poginuo Novosađanin Dragiša Milić (45), a teško stradao njegov tada 11-godišnji sin Srđan. Žegura je tada jahtom naleteo na gumene čamce u kojima su bili otac i sin.

Iako je početak ponovljenog suđenja u Osnovnom sudu u Kotoru bio zakazan za danas, proces je ponovo odložen nakon što je Žegura obavestio predsednicu novog sudskog veća Vesnu Pean da je sprečen da dođe na ročište pošto ima obaveze na brodu koji je na plovidbi. Za sada nije poznato kada bi novo suđenje moglo da počne, moguće je u maju. Ovo je drugi put da se pomera početak ponovljenog suđenja nakon što je u novembru ono odloženo zbog navodne bolesti veštaka.

Otac spasio sina pre pogibije

Žegura je 25. juna 2007. godine u Risanskom zalivu, upravljajući jahtom na kojoj su bili ruski turisti, naleteo na gumene čamce u kojima su bili otac i sin Milić. Dragiša je smrtno stradao i njegovo beživotno telo kasnije su iz mora izvukli ronioci, dok je Srđan preživeo s višestrukim otvorenim prelomom desne potkolenice, prelomom četvrte i pete kosti desnog donožja, s defektom desnog stopala i razderotinom mekih tkiva.

Na prvom suđenju nije dokazano kojom se brzinom kretala jahta, a sam Žegura je izjavio da se ne oseća krivim tvrdivši da nije video čamac, niti ga je radar na to upozorio pa ga je kotorski sud oslobodio krivice. Viši sud u Podgorici je aprila prošle godine ukinuo ovu presudu i naložio novo suđenje koje se po drugi put odlaže.

Dodajmo da je Srđan tek nedavno počeo da hoda bez ortoze, pomagala koje mu drži stopalo. Do sada je imao osam operacija, a peti razred je završio u bolnici u Tiršovoj u Beogradu. On je nesreću preživeo zahvaljujući pokojnom ocu koji je neposredno pre udara jahte uspeo sina da gurne sa čamca, tako da je jahta dečaka samo okrznula.

  • Maki

    17.01.2011 00:19
    A, pa ako se ne oseća krivim, onda sigurno i nije. A ne oseća se krivim zato što nije video čamac!!! Pitam se samo šta mu je posao, u šta je gledao - u Ruskinje, u galebove????????? Velika sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija