Ne smanjivati broj časova matematike

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za prosvetu Zoran Šami i predstavnici Društva matematičara ocenili su danas da je najavljeno smanjenje fonda časova matematike u srednjim stručnim školama štetno po obrazovanje u Srbiji.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za prosvetu Zoran Šami i predstavnici Društva matematičara ocenili su danas da je najavljeno smanjenje fonda časova matematike u srednjim stručnim školama štetno po obrazovanje u Srbiji.

Povodom najavljene reforme nastavnih planova u srednjim stručnim školama, predstavnici Društva matematičara Srbije su ocenili da je smanjenje fonda časova matematike nepoznat fenomen u Evropi i svetu.

Kako se navodi u saopštenju, Društvo matematičara Srbije smatra da je aktuelno pravljenje novih nastavnih planova srednjih škola proteklo bez učešća stručne i zainteresovane javnosti. "Društvo traži da neophodan minimum broja časova matematike u svim tehničkim školama bude četiri časa nedeljno u sva četiri razreda, dok u ostalim profilima broj časova ne sme da se smanjuje u odnosu na sadašnji nivo", piše u saopštenju.

  • `61.

    02.09.2011 22:46
    DA SE JA PITAM, NEKI NE BI MORALI DA UČE NI SLOVA
    I to u zemlji Teslinih , Pupinovih i Milankovićevih naslednika.Oj Srbijo ,među šljivama!Oj Srbijo zarasla u korov iz koga se nećeš lako iščupati.Niko nas ne može uništiti tako,kako to možemo mi sami.Ovi što bi prepolovili broj nekih časova ne znaju da srednja škola nije obavezna.Ni srednja škola, da ne govorim o fakultetu, nije za svakog.Ko sve, kod nas (na žalost)nema fakultetsku diplomu?Da li, fakultetski obrazovan čovek SME da kaže:"ja bi" ili bi trebalo :"ja bih"?
  • Vedran

    20.01.2011 08:40
    Da se mene pita ja bi prepolovio broj časova. Jer su nas bombardovali takvim glupostima koje nikad do sad nisam koristio, a i ono što sam koristio na fakultetu sam zaboravio pa sam morao ponovo da učim...
  • B

    20.01.2011 02:41
    "Mrtvo more" - Radoje Domanović
    Pisac je u ovoj pripoveci dao "sjajan" program "razvoja" Srbije. U vezi pomenutog teksta, citiraću samo jednu tačku tog programa:
    "Ukinuti pamet, zajedno sa logikom."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija