Duvan profitabilan proizvod

Sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije Milan Prostran izjavio je da Srbija mora da očuva proizvodnju duvana, jer je proizvodnja te kulture ekonomski isplativa.
Sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije Milan Prostran izjavio je da Srbija mora da očuva proizvodnju duvana, jer je proizvodnja te kulture ekonomski isplativa.

On je kazao da se u Srbiji proizvodi kvalitetan duvan i da sva godišnja proizvodnja može da se izveze. "Izvozom duvana i nešto manje cigareta, godišnje se ostvaruje 45 do 50 miliona dolara što ne treba da bude beznačajno", kazao je Prostran.

Prema njegovim rečima, proizvodnja duvana naročito je isplativa za poljoprivrednike na jugu i istoku Srbije koji imaju manje posede, a koji su zainteresovani za proizvodnju orjentalnih, sitnolisnih sorti duvana. "Mislim na oživljavanje proizvodnje duvana u Preševu, Bujanovcu, Vladičinom Hanu i oko Niša, gde je taj proizvod nestao, a gradio se vekovima", kazao je Prostran.
  • Vaskez NS

    23.01.2011 21:57
    Znači zafalilo para u državnoj kasi...eto toliko o "iskrenosti" onog Zakona...
  • Bojan

    23.01.2011 17:21
    O sramotna drzavo koja zivi na duvanu. Neka , samo

    neka taj Milan Prostran i dalje prica kako treba ocuvati proizvodnju duvana ....neka crkne nas sto vishe od kancera...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija