Jat obnavlja flotu

Menadžment "Jat Ervejsa" do kraja meseca povući će 29 miliona evra kredita od komercijalnih banaka za obnovu flote i vraćanje dugova dobavljčima.
Da bi obnovio flotu i vratio dugove dobavljačima novi menadžment "Jat Ervejsa" do kraja meseca će povući 29 miliiona evra kredita od komercijalnih banaka. Ako sve bude po planu u ovoj godini biće aktiviran ugovor sa "Erbasom" o nabavci nove flote, pa bi prvi avioni ovog tipa ušli u uporebu u proleće 2012. godine.

Sindikati u JAT-u kažu da sudbina kompanije zavisi od Vlade Srbije i opredeljenja da se ove godine ostvari ugovor sa "Erbasom" za nabavku novih aviona. Milan Jovanović iz Sindikata pilota naveo je da su investicije u održavanju postojeće flote  u vrednosti cene jednog novog aviona. Prema njegovim rečima, sada je bio poslednji trenutak da se napravi dobar program i finansijska konstrukcija u rešavanju problema.

U letnjem redu letenja trebalo bi da bude 13 aviona, a sada ih leti devet. Jedan motor vraćen je sa remonta iz Nemačke a očekuje se tokom februara i drugi. Najavljuju se razgovori sa "Erbasom" za iznajmljivanje dva i nabavku dva nova aviona A 319. Francuzi su predložili da obezbede nove kreditne linije za nabavku aviona jer je već deceniju blokirano 24 miliona evra koje je JAT već otplatio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija