Zabranjeni Dani ruskog filma

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić zabranio je održavanje manifestacije Dani ruskog filma, koju je trebalo da organizuje Opštinski odbor Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, u saradnji sa ambasadom Rusije, u okviru godine rusko-srpskog prijateljstva, piše Press.
Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić zabranio je održavanje manifestacije Dani ruskog filma, koju je trebalo da organizuje Opštinski odbor Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, u saradnji sa ambasadom Rusije, u okviru godine rusko-srpskog prijateljstva, piše Press.

Prema tvrdnjama organizatora, Smiljanić nije odobrio korišćenje sale Doma kulture, jer smatra da bi kulturna manifestacija poslužila za političku promociju Pokreta socijalista, što je u gradu gde Smiljanićev SPS suvereno vlada godinama nepojmljivo. - Odluka je posebno skandalozna zbog toga što je upravo ova ista vlast, na čelu sa Smiljanićem, pre dve godine proglasila Vladimira Putina za počasnog građanina Apatina i u više navrata ugostila ruske umetnike i ambasadora Konuzina - navodi Marko Knežević, predsednik OO Pokreta socijalista, naglašavajući da oni nikako nisu imali nameru da jedan ovako značajan događaj upotrebe u političke svrhe, i dodaje:

- Nameravali smo da filmove prikažemo bez isticanja ikakvih partijskih obeležja. Samo smo na plakatima navedeni kao jedan od organizatora, i to je sve. Međutim, izgleda da je i to zasmetalo sujetnom predsedniku opštine Smiljaniću. Predstavnike ambasade, koji je takođe trebalo da prisustvuju, sa velikim žaljenjem i ogorčenošću smo obavestili da se manifestacija otkazuje.

Na zabranu je reagovao i Aleksandar Nikolajević Konanihin, ataše za kulturu ruske ambasade. - Neprijatno sam iznenađen odbijanjem predsednika opštine da se u ovom gradu organizuju Dani savremenog ruskog filma. Protekla 2010. bila je godina ruske kulture u Srbiji, a ova 2011. srpske kulture u Rusiji - naveo je Konanihin.

Knežević dodaje i da od lokalne samouprave nije uspeo da dobije pismeni odgovor o zabrani manifestacije. Takođe, navodi da je Smiljanić pre šest meseci zabranio da se u velikoj sali Skupštine opštine održi osnivačka skupština OO Pokreta socijalista.
  • Rokselana

    24.01.2011 17:36
    sramota
    Ovo je samo jos jedan znakkoliko su mediji zatvoreni u Srbiji, i koliko se takozvana lazna socijalisticka partija boji onih koji jesu pravi socijalisti a to je Pokret socijalista.
    ovo takodje znaci da se toliko plase, da dolaze u ovakve situacije da zabranjuju ovakve manifestacije. Smesni su. Ali vec su proslost!
    Vreme je da gradjani Srbije vide i osete sta je to prava socijalisticka partija na celu sa Aleksandrom Vulinom. A ne ona u kojoj se bave kofercicima, platama od preko 10000 evra..
  • anonymous

    24.01.2011 13:41
    Kulturna saradnja
    Aleksandar Nikolajević Konanihin, ataše za kulturu ruske ambasade sad mož' da seta sa znakom
    pitanja iznad glave do sledece godine.
  • anonymous

    24.01.2011 13:38
    To
    Bravo ,bravo....ma kakvi rusi i slicno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija