Nezavisnost: Štrajkuje 260 škola

Štrajk skraćenjem časova na 30 minuta danas je nastavljen u 263 škole u Srbiji, izjavio je predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović i naveo da se protestu priključila još 31 škola.

Štrajk skraćenjem časova na 30 minuta danas je nastavljen u 263 škole u Srbiji, izjavio je predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović i naveo da se protestu priključila još 31 škola. U Srbiji rade 1.804 škole.

Živanović je rekao da su u štrajku 263 škole, ali da se školsko zvono ne oglašava na 30 minuta u svim školama, jer to ne dozvoljavaju direktori, čime stvaraju privid da čas traje normalo, 45 minuta. On je dodao da još nisu dobili poziv Ministarstva prosvete na razgovore o zahtevima četiri reprezentativna sindikata obrazovanja koji su juče dostavljeni.

Štrajk skraćenjem nastave Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" počeo je juče, dok ostala tri reprezentativna sindikata najavljuju štrajk za 28. januar. Četiri reprezentativna sindikata dostavila su Ministarstvu prosvete proračun za njihove zahteve po kome je potrebno izdvojiti 20 milijardi dinara više nego što je to predviđeno budžetom za obrazovanje.

  • Nenad

    28.01.2011 09:26
    Nadam se da ce doticni GEORG (pravo srpsko, MUSKO ime)da podrzi one koji bi SVI da rade za po dve evra. Cilj je da svi IMAMO a ne da svi NEMAMO.
  • Georg

    26.01.2011 07:10
    E pa ako obustave nastavu, onda svima otkaz. Na birou ima dosta njih koji jedva čekaju da počnu da rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija