Niko nije pravio nerede povodom Parade ponosa

Pred Višim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje jednoj grupi optuženih za učestvovanje u tučama i pljačkama tokom Parade ponosa, 10. oktobra 2010. godine.

Pred Višim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje jednoj grupi optuženih za učestvovanje u tučama i pljačkama tokom Parade ponosa, 10. oktobra 2010. godine.

Pred sud je izvedeno 14 optuženih, od kojih su desetorica dovedena iz pritvora, a četvorica se brane sa slobode. Suđenja ostalim grupama trebalo bi da počnu u četvrtak i petak, a jednoj grupi suđenje bi trebalo da počne sledeće nedelje.

Na današnjem suđenju optuženi su priznali krađu i uzimanje sportske garderobe ukradene iz prodavnica u centru Beograda, a negirali su napade na policiju i učestvovanje u tuči.

Išao u posetu rođacima

Prvooptuženi Radoš Pavićević rekao je da je tog dana krenuo iz Višnjičke banje ka Miljakovcu u posetu rođacima, ali da je kod Vukovog spomenika shvatio da nema gradskog prevoza, pa se priključio okupljenoj grupi "da vidi šta se dešava". "Nije bilo autobusa, krenuo sam ka Terazijama, bili su razbijeni izlozi na prodavnici 'Đak sport'. Iz prodavnice sam uzeo torbu i nekoliko gornjih delova trenerki. U radnji je bilo 10 ljudi koji su uzimali garderobu, a ispred još njih koji su dovikivali da im se dobaci garderoba iz radnje", rekao je Pavićević.

Išao da kupi patike

Optuženi Miljan Jovanović rekao je da je u nedelju, 10. oktobra, krenuo sa drugom koji je nameravao da kupi patike i da mu je, kada je stigao u centar grada, kod Narodnog pozorišta, "jedna žena rekla da prevoz ne radi". "Krenuo sam prema Terazijama i video grupu od 50 demonstranata od kojih su dvojica, trojica nosili po više trenerki. Jedan mi je dobacio 'Puma' i 'Najki' gornje delove trenerke. Ne znam zašto sam to uzeo i stao sam da razmislim šta će to meni. Došla je policija, nisam bežao kao ostali nego sam ostao i uhapsili su me", rekao je Jovanović.

Išao na rođendan

Optuženi Srđan Šljanić i Bojan Mitrović naveli su da su tog dana krenuli kod Šljanića na plac da proslave Mitrovićev rođendan i da su u centru grada videli da je saobraćaj blokiran. "Upoznali smo dve devojke Belgijanke i pozvali ih na rođendan kod mene na plac. Otišli smo do Pionirskog parka i popili pivo, tu smo videli jednu strankinju, izgledala je kao Indijanka, i nju smo pozvali na rođendan. Došli su policajci dok smo razgovarali sa njom i legitimisali nas. Pretresli su me, udarali mi glavu o trafiku pored koje smo stajali, psovali nas, vređali i šutirali", rekao je Šljanić.

U neredima na beogradskim ulicama povređeno je više od 140 ljudi, od kojih 124 policajca.

  • Uncut

    27.01.2011 17:44
    Da !...I niko nije ubio Brisa, sam se ukoko... :(
  • Ben Dover

    27.01.2011 13:46
    Ju,
    Svi su oni nevini! Ups!
  • Lehel

    26.01.2011 17:05
    kukavice!
    Ajde da čujem ko je sad hrabar, kad treba da se prizna ko je šta uradio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija