Tomica Milosavljević podneo ostavku

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević podneo je ostavku.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević podneo je ostavku.

Milosavljević je rekao da odlazi sa ministarske funkcije zbog "duboko ličnih razloga", kao i da je o ostavci obavestio premijera Mirka Cvetkovića. Milosavljević, visoki funkcioner G17 plus, gotovo devet godina je na čelu zdravstva sa dva manja prekida.

Za ministra zdravlja izabran je prvi put 2002. godine u vladi premijera Zorana Đinđića. Četvrtu ministarsku zakletvu položio je posle izbora 2008. godine.

Njegov odlazak iz Nemanjine tražen je nekoliko puta: zbog "preuveličavanja" opasnosti od pandemije novog gripa, sumnji na lekarske greške, odlaska na operaciju kičme u Minhen.... Na sve to uvek je imao isti odgovor: "Ne podnosim ostavku".

Procedura izbora novog ministra

Mandat Tomice Milosavljevića prestaće nakon što Skupština Srbije bez rasprave bude konstatovala tu ostavku na prvoj narednoj sednici parlamenta. Premijer treba da odredi drugog ministra da sprovodi ovlašćenja ministra zdravlja, kao i da u roku od 15 dana, od dana prestanka mandata, predloži Skupštini izbor novog ministra, koga parlament bira većinom glasova od ukupnog broja poslanika, odnosno najmanje 126.

Ministar koji je podneo ostavku dužan je da obavlja tekuće poslove dok mu ne prestane mandat, ali ne može da donosi propise, izuzev ako je njihovo donošenje vezano za zakonski rok ili to nalažu potrebe države, interesi odbrane ili prirodna, privredna ili tehnička nesreća.

Prema pisanju Novosti, Milosavljevića čekaju mesto gastroenterologa na Prvoj hirurškoj klinici u KC Srbije i profesorski posao na Medicinskom fakultetu. Još je "otvorena" i ponuda za posao u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, gde je trenutno član Izvršnog odbora.

  • novosadjan

    29.01.2011 11:56
    mozda ipak nije trebalo da ode sta ako mu se neko razboli u familiji kako ce preko da se leci
  • Profesor Jakov

    29.01.2011 06:33
    http://kobson.nb.rs/nauka_u_srbiji/nasi_u_wos.3.ht

    Pogledao sam Milosavljevic% na sajtu:

    http://kobson.nb.rs/nauka_u_srbiji/nasi_u_wos.3.html

    i prijatno sam se iznenadio. Svaka cast Tomice!
  • Uncas

    28.01.2011 22:36
    E moj TOMICE...
    ...Kad god i kako god da si otisao UPROPASTIO si zdravstveni sistem Srbije!Vi ste Gdine.Tomice najlepsi primer koliko nekompetentnih ljudi se nalazi na kljucnim pozicijama u ovoj drzavi.Da li ste Vi uopst eupoznati sa stivom znanim kao"medicinska etika"???
    Da ne spominjem nesposobnost rukovodjenja poverenim mu resorom...
    Putuj TOMICE i ne staraj se za zdravstvo...Gore od ovog ne moze biti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija