Nova ostavka u Ministarstvu za ljudska prava

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Srbije Petar Antić podneo je danas ostavku na tu funkciju i poručio da bi ministar Svetozar Čiplić trebalo da bude smenjen.

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Srbije Petar Antić podneo je danas ostavku na tu funkciju i poručio da bi ministar Svetozar Čiplić trebalo da bude smenjen.

"Niz meseci svedok sam neprofesionalnog i bahatog ponašanja ministra Čiplića, koji je sve uradio da bi od državne institucije napravio privatnu kompaniju, koja služi samo njegovim ličnim interesima", navodi se u pisanoj izjavi Antića. Prema njegovim rečima, Čiplić je oterao većinu kvalitetnih ljudi, a od Ministarstva napravio instituciju koja ugrožava ideju ljudskih prava, umesto da je štiti i promoviše.

Ranije je, podsećamo, ostavku podneo državni sekretar u ministarstvu Marko Karadžić.

Čiplić: Antić je razrešen

Ministar Svetozar Čiplić negirao je danas da je njegov dosadašnji pomoćnik Petar Antić podneo ostavku, već kaže da je razrešen te funkcije, ali i dodao da je predviđeno da Antić u ministarstvu bude viši savetnik.

Čiplić je rekao da onaj ko je razrešen ne može da podnese ostavku na svoju funkciju. "S druge strane, ukoliko nije zadovoljan novim radnim mestom, svako ima pravo da ga ne prihvati", naveo je Čiplić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija