Todorović i Jovanović u sukobu interesa

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas da je Prekršajnom sudu u Beogradu uputila zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv narodnih poslanika Čedomira Jovanovića i Dragana Todorovića.
Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas da je Prekršajnom sudu u Beogradu uputila zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv narodnih poslanika Čedomira Jovanovića i Dragana Todorovića.

Agencija je, proveravajući tačnost podataka iz Izveštaja o imovini i prihodima, utvrdila da Jovanović nije dostavio dokaz o prenosu upravljačkih prava u privrednom društvu "Radna grupa d.o.o." i da je kao vlasnik 50 odsto udela u tom preduzeću nastavio da potpisuje odluke koje se odnose na upravljanje.

Proveravajući tačnost podataka o imovini i prihodima Dragana Todorovića, utvrđeno je da nije preneo upravljačka prava u preduzeću "Todorović transport d.o.o", koje je sa 100 odsto udela u njegovom vlasništvu.

Agencija je uputila dopis Todoroviću na koji on, međutim, nije odgovorio. Jovanović je rekao da nije učinio ništa suprotno zakonu i da su svi dokazi za to na raspolaganju i Agenciji i drugim državnim organima.

On je precizirao da je preneo sva upravljačka prava u privrednom društvu "Radnoj grupi" i da već nekoliko meseci nije ni vlasnik u toj firmi, o čemu je Agencija na vreme i uredno obaveštena.

"U ovom slučaju, kao i uvek do sada, podržavam rad Agencije", dodao je Jovanović u pisanoj izjavi. "Sve pravne radnje u moje ime i sva obaveštenja državnim organima u ovom slućaju su preduzimali moji pravni zastupnici.

On tvrdi da je sva dokumentacija Agenciji na vreme dostavljana, a potvrda za to su podaci koji su i javno dostupni na sajtu Agencije za privredne registre.
"Verujem da će svi nesporazumi vrlo brzo biti otklonjeni, pogotovo što se navodi odnose na period prvih meseci primene zakona, kada ni sama Agencija, po preuzimanju nadležnosti, nije bila u stanju da pruži autentična tumačenja zakona i obaveza prema njemu", istakao je Jovanović.
  • Tito

    28.01.2011 22:55
    Ceda
    Cedo, Cedo, kako te nije sramota. Prosipas narodu mudrost a ti si isti kao ovi na vlasti. Sta ja pricam pa ti i jesi na vlasti u BG. Dosta mi vas je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija