Predao se osumnjičeni za ubistvo

Saša Jaćimović (38) iz Sremske Kamenice, osumnjičen da je u četvrtak ubio svoju nevenčanu suprugu Jasnu Kurteš (44) iz Novog Sada, predao se u subotu prepodne policiji u Budimpešti.

Saša Jaćimović (38) iz Sremske Kamenice, osumnjičen da je u četvrtak ubio svoju nevenčanu suprugu Jasnu Kurteš (44) iz Novog Sada, predao se u subotu prepodne policiji u Budimpešti.

Kod Jaćimovića je pronađen pištolj, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, navodeći da je za njim bila raspisana međunarodna poternica.

O njegovoj predaji obavešteni su diplomatski predstavnici Srbije u Mađarskoj i novosadska policija. Kako se očekuje, on bi u nedelju mogao biti sproveden u Novi Sad.

Prema nezvaničnim informacijama, Jaćimović je priznao zločin mađarskoj policiji.

Kako se nezvanično saznaje, on je pre ubistva svoju nevenčanu suprugu mobilnim telefonom zvao više od 10 puta, sve dok ona nije isključila svoj telefon. Nakon ubistva, počinjenog oko dva sata ujutro, dva sata kasnije viđen je pijan u jednom kafiću u Sremskoj Kamenici.

Jaćimović je bio zaposlen kao radnik obezbeđenja, a samo nekoliko sati pre zločina on je iz službenog pištolja pucao i u krugu preduzeća u kojem je radio. Niko od kolega nije ga procenio kao čoveka sposobnog za težak zločin.

Podsetimo da je beživotno telo Jasne Kurteš, ubijene iz vatrenog oružja, pronađeno u četvrtak u njenom stanu na Novom naselju, u Ulici Stevana Hristića. Telo je pronašla majka nastradale, a u trenutku ubistva u stanu je bila i četvorogodišnja ćerka Jasne Kurteš, koja je, kada je došla policija, na licu i telu imala tragove krvi, jer je pokušavala da probudi majku. Devojčica je, nakon preživljene traume, smeštena kod svoje bake, majke ubijene Jasne Kurteš.

  • PELLE

    09.02.2011 22:43
    SLUZBENI PISTOLJ
    Sluzbeni pistolj se ne nosi kuci vec je on napustio radno mesto u toku smene tj. pobegao sa oruzjem!!!
  • prognanik

    30.01.2011 09:03
    ako bude srece svi ce biti =PROGNANICI= pa neka vide kako je to pa neka imaju rezervne države i sve pasoše svjeta kako neki pišu oni će opet biti gori i mi ćemo bolje snać a ovaj događaj osuđujem ne opravdavam ali me komentari nerviraju
  • Pistolj !

    30.01.2011 05:51
    Lekarsko !
    Neka je ON iz brave, ipak ta saradnja dobro funkcionise.
    So se tice oruzja prethodnik kaze, sta ce radniku obezbedjenja pistolj kod kuce.Po meni ,problem nije u tome gde ce biti oruzje, vec koji i kakvi likovi ga dobijaju,Danas je teze dobiti pecarosku dozvolu od oruzja,ali i motorcice registrujemo jednom godisnje.Zasto onda ne bi bili rigorozniji lekarski pregledi i kontrola svake godine.Recimo ovako:covek od 78 godina nije
    prosao lekarski za upravljanje vozilom,(malim auticem ide tru puta godisnje do vikendice)ali se niko ne seti da je on mozda opasniji sa svojim oruzjem a nije mu proverena sposobnost i izdata zabrana za posedovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija