Suđenje Ratku Butoroviću u aprilu

Novo suđenje Ratku Butoroviću, poznatijem kao Bata Kan Kan, i još četvorici osumnjičenih za nameštanje fudbalske utakmice između "Vojvodine" i "Mladosti" iz Lučana, koja je odigrana pre tri godine, moglo bi početi u aprilu.
Novo suđenje Ratku Butoroviću, poznatijem kao Bata Kan Kan, i još četvorici osumnjičenih za nameštanje fudbalske utakmice između "Vojvodine" i "Mladosti" iz Lučana, koja je odigrana pre tri godine, moglo bi početi u aprilu. Portparolka novosadskog Višeg suda, Svetlana Tomić Jokić, kaže da je ovaj predmet stigao iz Vrhovnog suda, te da je postupak u fazi zakazivanja. Branioci optuženih predložili su u septembru 2008. godine, na početku suđenja pred Okružnim sudom, da bi odluku o odlaganju glavnog pretresa na neodređeno vreme veće trebalo da donese pre suđenja, kako bi se iz spisa izdvojili transkripti prisluškivanih razgovora, jer su, prema njihovim rečima, sačinjeni na nezakonit način. "Više tužilaštvo, pa potom Apelaciono i Republičko, tražilo je da se u spise predmeta vrati ono što je izdvojeno, tvrdeći da je na taj način bio prekršen zakon. Mi branioci tvrdimo da to nije tačno, te da ono što je izdvojeno nije pribavljeno u skladu za Zakonom o krivičnom postupku, odnosno da to ne može biti dokaz u krivičnom postupku", izjavio je za "Dnevnik" branilac Milana Čabrića, Ljubomir Apro. "Vrhovni kasacioni sud nam je dao za pravo, ja sam na toj sednici veća i obrazložio razloge za odbijanje tog predloga Tužilaštva. To praktično znači da ti delovi moraju da se izdvoje i da se više ne mogu vratiti u spise", kaže Apro. Povodom sporne utakmice, optuženi su i direktor SC "Vujadin Boškov" u Veterniku, Milan Čabrić (38) iz Starih Banovaca, za davanje mita s prvooptuženim, fudbalski sudija Mihajlo Jeknić (48) iz Beograda, za primanje mita kako bi uticao na ishod utakmice, pomoćni fudbalski sudija Borislav Kašanski (40) iz Beograda i Goran Kovačić (40) iz Zemuna, koji je navodno prisustvovao primopredaji novca i tako pomogao delo. Sva petorica optuženih uhapšeni su u januaru 2008, pod sumnjom da su namestili rezultat utakmice "Mladosti" iz Lučana i "Vojvodine" (0:1), odigrane u decembru 2007. godine u Lučanima. Domaći tim je nakon meča uložio žalbu, tvrdeći da je oštećen za dva jedanaesterca.
  • SNKE

    31.01.2011 07:21
    ...
    "...ne moze mi niko nista, jaci SAM od sudbine..."!
  • Mikica

    31.01.2011 01:17
    skoro bez komentara....
    Jer SVI predhodni komentari su i vise nego tacni !
    Hvala Dragom Gospodu Bogu, da su pravi ljudi komentarisali....ima nas jos upucenih to je bitno, ali sta to vredi kad ovaj cirkusaner radi to sto radi.Hoce li nam svanuti u nase gradu bez ovakvih?
  • Mlađa

    30.01.2011 23:24
    A kada će se suditi Rodniju and Company? Mnogo su prljaviji od ovog ?, šta li je već...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija