Vojvodina više nije bogata

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović izjavio je da Vojvođani neće živeti bolje dok se Pokrajini i lokalnim samoupravama ne vrate izvorni prihodi i imovina.

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović izjavio je da Vojvođani neće živeti bolje dok se Pokrajini i lokalnim samoupravama ne vrate izvorni prihodi i imovina.

"Do 1990. godine Vojvodina je imala 40 odsto veće plate od ostatka Srbije i bila je na nivou razvoja kao i Slovenija i Hrvatska koje su slovile za najrazvijenije delove bivše SFRJ. Danas, prvi put u istoriji, imamo situaciju da Vojvodina ima niže zarade od republičkog proseka", kazao je Jovanović.

Dodao je da je u Vojvodini bez posla 200.000 ljudi, 160.000 radi na crno, a učešće sive ekonomije prelazi 30 odsto društvenog proizvoda. Prema njegovim rečima, Beograd je postao najjeftinije mesto za život u Srbiji i to zbog toga što su tamo najjeftinije životne namirnice, ali i najveće prosečne plate u državi.

"Po podacima Republičkog zavoda za statistiku za treći kvartal prošle godine, od deset opština sa najvećim zaradama u Srbiji, devet je iz Beograda", rekao je Jovanović i dodao da je Vršac sa najboljom prosečnom zaradom u Vojvodini tek na 12. mestu, a Novi Sad dva mesta niže.

  • sale novosadjanin

    03.02.2011 08:18
    neki
    od komentatora su verovatno zlostavljani u detinjstvu ,kada moze na pamet da im padne bacanje ljudi pod led.
    nemoj mi reci da je to VOJVODJANSKI?
  • @Veronika

    03.02.2011 06:01
    Sve dok
    Sve dok ovakvi likovi kao ovaj sa slike i njegov koalicioni partner, cuzamen sa vasom ili nasom Majom, budu glavne face u Novom Sadu, a D. Djilas u Beogradu trpicete da vas se beogradski pasaluk seti samo kad treba naplatiti danak!
  • novosađanka

    02.02.2011 23:28
    tugo moja
    Vojvodina jeste bogata i dalje obradivom zemljom i stručnim ljudima! Ali,u poslednjih 10 godina ste prodali zemlju, šećerane, uljare,fabrike-gospodo na vlasti-kome? A gde su vam onoliki stručnjaci iz Vojvodine,jel ih pitate za nešto i šta oni rade? Jeste li vi autonomaši u koaliciji sa ovima iz Bgd. poslednjih 10 godina i vladate u Vojvodini? Manite se iste, ofucane priče o pljački Vojvodine iz Bgd.!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija