Predati odgovori na Upitnik EK

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković uručio je danas evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu odgovore na Upitnik Evropske komisije, na osnovu kojih će Brisel oceniti spremnost Srbije da započne proces pristupanja Evropskoj uniji.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković uručio je danas evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu odgovore na Upitnik Evropske komisije, na osnovu kojih će Brisel oceniti spremnost Srbije da započne proces pristupanja Evropskoj uniji. "Ovo je istorijski dan za Srbiju", poručio je File.

Evropska komisija trebalo bi da odgovore na Upitnik razmotri u roku od četiri do šest nedelja. Ukoliko bude potrebno, Brisel će u februaru ili martu Srbiji uputiti dodatna pitanja kako bi se razjasnili neki od odgovora.

Upitnik, koji pokriva sve elemente budućih pregovora Srbije i EU o ulasku u Uniju, EK je uručila Srbiji 24. novembra. Odgovori su razvrstani u oko 37 tomova i teški ukupno 10 kilograma. U pripremi odgovora učestvovao je veliki broj ljudi iz različitih ministarstava, vladinih institucija i agencija, nezavisnih institucija, udruženja, nevladinog sektora. Na prevođenju je bilo angažovano 70 prevodilaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija