Politika u Srbiji unosan biznis

Da je politika unosan biznis koji uspešno štiti od krize i pomaže ljudima da se obogate mogli su da se uvere zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije, koji su evidentirali oko 1.200 političara koji su prošle godine svoj imetak uvećali najmanje za godišnju prosečnu platu u Srbiji.

Da je politika unosan biznis koji uspešno štiti od krize i pomaže ljudima da se obogate mogli su da se uvere zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije, koji su evidentirali oko 1.200 političara koji su prošle godine svoj imetak uvećali najmanje za godišnju prosečnu platu u Srbiji. Pošto je većina čekala poslednji čas da prijavi promenu imovine, očekuje se da pristigne bar još 1.000 prijava.

Prema zakonu, svi funkcioneri koji su od prošle godine uvećali svoje bogatstvo za više od oko 400.000 dinara, do 31. januara trebalo je da o tome obaveste Agenciju.

- Promenu su dužni da prijave samo funkcioneri koji su imovinu uvećali preko prosečne godišnje plate, bilo da je u pitanju ušteđevina ili da su kupovali automobile ili stanove od uvećanih prihoda. Oni koji su kupovali nekretnine odranije ušteđevine moraće da dokažu da ona nije uvećana, odnosno Agencija će proveriti sve takve slučajeve - rekao je za Blic predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić.

  • Vaskez NS

    01.02.2011 07:22
    Samo opušteno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija