Prosvetari spremni da izađu na ulicu

Ukoliko ubrzo ne dođe do dogovora sa predstavnicima Vlade o povećanju zarada, prosvetari su spremni da izađu na ulice.

Ukoliko ubrzo ne dođe do dogovora sa predstavnicima Vlade o povećanju zarada, prosvetari navode da su spremni da izađu na ulice.

Predstavnici sindikata zaposlenih u prosveti su četvrti dan u štrajku i, kako kažu, ponuđena cifra od četiri milijarde dinara ne zadovoljava ni njihove minimalne zahteve. "Čuli smo da je Vlada spremna da izdvoji četiri milijarde dinara za plate, ali to ne može da zadovolji ni naše minimalne zahteve. Mi smo tražili korekciju koeficijenta zarada o čemu ništa nismo čuli od predstavnika Vlade. Štrajkače bi zadovoljio jedino iznos od 7,5 do 8,2 milijarde dinara", kažu predstavnici sindikata.

Prema podacima Granskog sindikata Nezavisnost, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije juče je u štrajku bilo 1.112 škola. Od tog broja, u više od 600 nastava je bila potpuno obustavljena, dok su u ostalim školama časovi bili skraćeni na 30 munuta. Za sutra u 11 sati u Agenciji za mirno rešavanje sporova zakazani su pregovori sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem.

  • Milomir Ivanović

    03.02.2011 12:11
    pročitaj proglas, plataje na 19-om mestu.
    VIVA ACADEMIA! VIVA PROFESORES!
    НАСТАВНИЦИ СУ ЛЕПО ОБЈАСНИЛИ СВЕ У ПРОГЛАСУ: Читава прва деценија 21. века Вама и нама прошла је у слушању лажних обећања! Обећали су нам: поштену приватизацију, повратак неопрaвдано одузете имовине, велике стране инве...
    Од: Ivan Radovic
  • Branislav

    02.02.2011 18:51
    Odgovor TATI!
    Slabe ste škole vi završili u vreme kada nije bilo štrakova u prosveti. Nedam se piše odvojeno! Dakle, "ne dam"!!!!! Bolje prepustite svoje dete prosvetnim radnicima, pa kakvi god bili, jer i najogri su bolji u obrazovanju od vas.
  • 02.02.2011 10:45
    Osvrt na neke komentare
    Ovi što su protiv štrajka prosvetara uglavno ne rade u prosveti, a sve znaju o njoj?! Ti koji bi sada oteli posao od trenutno zaposlenih i radili za istu ili manju platu, bi nakon nekoliko godina rada u postojećim uslovima takođe organizovali štrajk - sit gladnom ne veruje, i obrnuto. (među štrajkačima su i mladi, pre godinu/dve zaposleni profesori). A ovi što tako brinu za obrazovanje svoje dece neka malo više poštuju školu i nastavnike, prenesu to svoje poštovanje na svoju decu, pa bi bilo i manje problema u školama, i više uspeha u radu i obrazovanju njihove dece. Investiranje u prosvetu i obrazovanje je dugoročno isplativa investiranje, a to mogu da vide samo inteligentni ljudi otvorenog duha. Koliko nas je takvih?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija