Dobrica Ćosić kandidat za Nobela

Pisac Dobrica Ćosić zvanično je predložen za kandidata za Nobelovu nagradu za književnost.

Pisac Dobrica Ćosić zvanično je predložen za kandidata za Nobelovu nagradu za književnost.

Ćosićevu kandidaturu podržali su Matija Bećković, Dragan Nedeljković i druge javne ličnosti, kao i Udruženje književnika Srbije i Univerzitet u Beogradu, javio je RTS.

U ovom trenutku iza kandidature Dobrice Ćosića ne stoji Srpska akademija nauka i umetnosti, čije će Odeljenje za jezik i književnost podržati Ćosićevu kandidaturu kada, kako se tvrdi u SANU, uđe u krug ozbiljnijih kandidata.

  • Andro

    02.02.2011 12:32
    E...
    E, sad je Nobelova nagrada definitivno izgubila svaki smisao za nas.
  • Zlopamtilo

    02.02.2011 07:58
    Smeju nam se u lice
    Kad pomislim koliko je mladih izginulo na ovim prostorima zbog politike ovih staraca koji ce jos i stotu doziveti. Pa posle kazu ima Boga. Kad se samo setim akademika Dobrice, Koste, Ljube(tatice), Matije i ostalih krajem 80-tih i pocetkom 90-tih. Pa nam posle uvek neko drugi kriv.
  • Scotch Bonnet

    01.02.2011 20:29
    Predlog
    Ko je ovog senilnog "oca nacije" (citaj - fasistu) predlozio za Nobela? Po cijoj je to direktivi? Iskreno se nadam da ce se ovi iz Nobela zesce nasmejati. Joke of the year!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija