Zašto Vojvodina još nije u Briselu?

Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević izrazila je danas negodovanje zato što još nije otvoreno predstavništvo Vojvodine u Briselu.

Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević izrazila je danas negodovanje zato što još nije otvoreno predstavništvo Vojvodine u Briselu.

Sedlarevićeva je, nakon sednice skupštinskog Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, novinarima kazala da je ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić početkom novembra prošle godine obećao da će kancelarija Vojvodine u Briselu biti otvorena početkom 2011. godine.

Jeremić je tada rekao da će se kancelarija Vojvodine nalaziti u zgradi Misije Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu. "Jedan ceo sprat u našoj misiji će biti stavljen na raspolaganje Vojvodini bez ikakve nadoknade. Uostalom, nema logičnijeg mesta gde bi kancelarija Vojvodine mogla da bude", kazao je tada Jeremić.

Maja Sedlarević je danas kazala da pokrajinske vlasti, ne samo da još nisu otvorile kancelariju u Briselu, već uopšte nemaju ni konkretne najave kada će ministar spoljnih poslova ispuniti svoje obećanje. "Pokrajinska administracija je apsolutno spremna da sutra otvori kancelariju u Briselu. Sada samo čekamo na saglasnost ministarstva, jer u skladu sa Statutom Vojvodine, mi možemo da otvaramo svoja predstavništva isključivo i samo uz saglasnost Vlade Srbije. Na žalost, mi još čekamo na tu saglasnost", rekla je Sedlarevićeva.

  • Bojan

    30.06.2011 15:42
    zasto Vosa nije u Briselu?.....zato sto je puna govana,od ljudi do politicara,od izvora pa do usca!
  • Mlađa

    02.02.2011 22:39
    je očigledno neobavešten!
    Ja sam možda neobavešten ali da vas pitam: Da li su DS i LSV na vlasti u Pokrajni i Republici? Da li to Čanak pošto sedi u Beogradu ne podržava Pokrajinu a njegovi stranački puleni (Sedlarevićka) ovde pričaju samo bla, bla, gluposti? Ajd da Republičku vlast zajedno ne čine DS i LSV(kao i u Pojkrajni) pa da razumem šta pričate ali ovako.... Ljigaši pa vi ste pukli skroz izgleda...
  • novosadjanin

    02.02.2011 11:08
    zato što
    Vojvodine nema u Briselu jer je pod serbistanskom vlašću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija