Ukidaju se blanko ostavke

Blanko ostavke biće ukinute ovog meseca na vanrednoj sednici Skupštine Srbije, izjavila je predsednica Skupštine Slavica Djukić-Dejanović.

Blanko ostavke biće ukinute ovog meseca na vanrednoj sednici Skupštine Srbije, izjavila je predsednica Skupštine Slavica Djukić-Dejanović.

Iako ni u Poslovniku parlamenta ni u Zakonu o narodnoj skupštini ili o izboru narodnih poslanika nije napisano da su blanko ostavke ukinute, jasno je da one i ne postoje u praksi, rekla je Djukić-Dejanović. "Dok ne budemo u zakon ugradili rečenicu koja će suštinski značiti ukidanje blanko ostavki ne možemo reći da smo to formalno uradili", istakla je ona.

"Život to potvrdjuje u praksi. Neki poslanici su napustili svoje poslaničke klubove a funksionišu samostalno te ne postoji njihova obaveza da vrate te ostavke", kazala je Djukić-Dejanović.

  • milojko

    02.02.2011 11:55
    zdrav razum
    Šojića,vođu Stranke Zdravog Razuma za ministra...Šta ministra,premijera!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija