Vujačić sporazumno priznaje krivicu

Glavni pretres zakazan za danas protiv 59-godišnjeg Radosava Vujačića, okrivljenog da je vozeći pijan 22. avgusta na Kamenjaru izazivao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo petanestogodišnji Milan Lutovac, neće se održati zbog eventualnog sklapanja sporazuma o priznanju krivice.

Glavni pretres zakazan za danas protiv 59-godišnjeg Radosava Vujačića, okrivljenog da je vozeći pijan 22. avgusta na Kamenjaru izazivao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo petanestogodišnji Milan Lutovac, neće se održati zbog eventualnog sklapanja sporazuma o priznanju krivice.

Kako je kazala portparolka novosadskog Višeg suda sudija Svetlana Tomić-Jokić, odbrana je tužilaštvu predložila da okrivljeni prizna krivicu, pa ako stranke o tome zaključe sporazum, obavestiće Sud. Ovakav sporazum ne znači da je završen sudski postupak, jer će se o njemu izjasniti sudsko veće, pa je moguće da se suđenje uobičajeno odvija. Šta će biti s tim slučajem znaće se za najviše 15 dana, piše Dnevnik.

Vujačić, koji je zamenik generalnog direktora JP "Srbijagas", po navodima krivične prijave vozio je te večeri audi A4 nedozvoljenom brzinom, a alko testom je posle nesreće utvrđeno da je imao najmanje 1,9 promila alkohola u krvi. On je oko 23 sata u Podunavskoj ulici naleteo na mališana koji je vozio bicikl i tom prilikom na licu mesta preminuo.

U istrazi je Vujačić izjavio da nije video dečaka koji je vozio neosvetljen bicikl. Njemu preti kazna od dve do 12 godina zatvora, te oduzimanje vozačke dozvole u trajanju do pet godina.

  • Piplfoks

    04.02.2011 10:20
    Jeste Tiberiuse, ali ti si pretpostavljam vozio po kolovozu. Ovde nema nikakve podele krivice, jer automobil nije imao šta da traži na dolmi i tu je priči kraj
  • tiberius

    03.02.2011 09:03
    i ja sam jednom tako isao po picu biciklom, neosvetljen. frontalno sam se sudario sa autom ali na svu preleteo sam ga, napravio salto i aterirao na rame. i dan danas imam oziljak. da sam imao svetlo od par stotina dinara to se ne bi desilo.

    ako je pravde krivicu ce podeliti pokojnik i pijana budala
  • marko

    02.02.2011 17:35
    dete
    taj mali decko koji je poginuo je bio nas komsija ,
    jako divno i vaspitano dete ,odlican djak ,
    kao mali ostao bez majke ,
    koliko znam krenuo je biciklom da kupi picu i sta se desilo ... , srce nas i dan danas za njim sve ovde boli ,
    a sta reci za ovog Bajatovicevog monstruma ??? ,
    nagodba ... kakva nagodba ... to je monstruozno !!,
    razmislite da ste vi izgubili svoje dete na ovakav nacin !! , i nagodba .. jadno i bedno ,
    cudi me da sudija Svetlana Tomic dozvoljava sebi da ucestvuje u ovakvim necasnim i monstruoznim rabotama ,
    smatrao dam je postenom sudkinjom !!! ,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija