I Pajtić na molitvenom doručku kod Obame

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić prisustvovaće sutra molitvenom doručku koji tradicionalno svakog prvog četvrtka u februaru u Vašingtonu organizuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić prisustvovaće sutra molitvenom doručku koji tradicionalno svakog prvog četvrtka u februaru u Vašingtonu organizuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

U saopštenju iz Vlade Vojvodine stoji: "Ovo je prvi put u istoriji da je neki predstavnik pokrajinske Vlade pozvan na ovaj, po sudbinu globalnih političkih i ekonomskih kretanja - izuzetno važan događaj. U naredna tri dana, predsednik Pajtić sastaće se sa senatorima Markom Prajorom i Džin Šahin, kongresmenom Robertom Aderholtom i drugim predstavnicima američke administracije i poslovne zajednice. Učešće u večeri omogućiće uspostavljanje kontakata neophodnih za snažnije regionolno povezivanje i brže privlačenje stranih investicija u pokrajinu".

Tradicionalno prisutni Draškovići, Karađorđevići, Senić, ....

Inače, ove godine će u Vašingtonu od srpskih političara biti po običaju Vuk i Danica Drašković, Katarina i Aleksandar Karađorđević, Vlajko Senić, Ivica Dačić, bivši glavni inspektor MUP-a Vladimir Božović, Miloš Anđić iz SPO, advokat Zdenko Tomanović i pisac Vladimir Kecmanović. Ove godine je zbog poslovnih obaveza otkazao Nenad Popović (DSS), kao i Rasim Ljajić, koji je rekao da "nema smisla da putuje u Vašington kada u zemlji besne štrajkovi".

Inače, molitveni doručak je simboličan, sa kroasanima, voćem, sirevima, kornfleksom, mlekom, jogurtom, sokovima i kafom. U sali nema konobara ni švedskog stola, već je sve unapred postavljeno.

  • Uncut

    03.02.2011 16:58
    Predstavnik Vojvodine
    Ne znam, ali meni je drago sto Pajtic ide tamo...tako i treba... !
  • @Tomislav

    03.02.2011 12:36
    Ajde bre Tomislave, sa koje si ti planete spao ovde u Srbiju. Mogao bi da budes na malo vise pozitivan, sto se tice investicija - u ime tvojeg glavnog grada gde zivis i radis na primer. Sa ovakvim razmisljanjem nikada nam nece biti bolje.
  • Attica

    03.02.2011 06:25
    Zadržite ih jedno 15-20 godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija