Đelić: Skromniji model restitucije

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da treba napraviti model restitucije, "koji je po meri Srbije, a ta mera je skromnost, naročito u finansijskom delu".

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da treba napraviti model restitucije, "koji je po meri Srbije, a ta mera je skromnost, naročito u finansijskom delu".

"Ta nepravda se mora ispraviti, ali s druge strane mora se obezbediti da obeštećenje te nepravde, koja je učinjena pre nekoliko decenija, ni na koji način ne ugrozi budućnost naše nacije", rekao je Đelić. "Kada dođemo na teren finansija, svaki dinar, svaki evro koji bi išao za restituciju je dinar i evro koji je u konkurenciji sa platom za prosvetu, agrarnim budžetom, budžetom za nauku, izgradnju puteva i svih onih ključnih stvari koje su veoma bitne za budućnost svih nas", naglasio je on.

Đelić je rekao da bi podržao naturalnu restituciju kada bi bila moguća, ali je, prema njegovim rečima, veliki broj tih objekata već bio predmet pravno utemeljene transakcije, odnosno trgovine. Đelić je naveo i da je planirano da u prvoj polovini ove godine konačno bude usvojen zakon o restituciji.

  • Dragoljub

    03.05.2011 06:51
    Srbiji nije mesto na začelju Evrope
    Srbiji nije mesto na začelju Evrope gde se brani poslednji bastion kumunizma.Srbiji je mesto gde se poštuju ljudska prava i da je krajnje vreme da se oteta privatna imovina vrati NATURALNOM RESTITUCIJOM.
  • Dragoljub

    13.04.2011 08:41
    Svakom svoje
    Svakom svoje i u Srbiji će se živeti kao što živi sav normalan svet.
  • Alex

    11.02.2011 17:13
    Oduzeto na 50 godina
    Zakon FNRJ o NACIONALIZACIJI NAJAMNIH ZGRADA I GRADJEVINSKOG ZEMLJISTA (sl.list FNRJ br.52/1958 br.3/1959 br.24/1959 br.24/1961 i br.1/1963 u clanu 42 i clanu 43 kaze da se SVA nacionalizovana imovina oduzima na 50 godina pocev od 01.januara 1959 godine a taj rok je istekao 01.januara 2009 godine. I sad pitam ja vas: ZASTO NAM NISTE VRATILI NASU IMOVINU KADA VAS JE ZAKON NA TO OBAVEZIVAO ??? DAKLE,SVE MAHINACIJE SA NASOM OTETOM IMOVINOM POSLE 01.01.2009 god.su pravno NEZAKONITE I STRAZBUR MORA TO DA SANKCIONISE,jer,Srbija je PRAVNI NASLEDNIK SFRJ sa svim obavezama i pravima koje je uz to nasledje prenela na sebe preko( SRJ,CSG )..... E,pa to bi bilo to......S T R A Z B U R.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija