Država će se naći pred bankrotom

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak ocenio je danas da bi se država mogla naći pred bankrotom kada se suoči sa zahtevima svih sindikata.

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak ocenio je danas da bi se država mogla naći pred bankrotom kada se suoči sa zahtevima svih sindikata.

Prema rečima Čanka, zahtevi sindikata predstavljaju logičan korak i odgovor radnika na loše stanje u društvu koje traje decenijama. Nadležni organi trebalo je odavno da preduzmu mere da bi sprečili rast nezadovoljstva radnika u javnom sektoru i krajnji je trenutak da odgovore na zahteve štrajkača, smatra on.

Čanak je rekao da očekuje da posle prosvetara zahteve ispostave i zaposleni u zdravstvu i policiji, jer su ljudi "na ivici egzistencije" i da "svuda tinja" , posebno s obzirom na stalna poskupljenja.

  • Antisindikalac

    03.02.2011 08:48
    Čanak - prezime sve govori....
    Treba ukinuti sve sindikate pošto služe u svrhu marketinga i finansijskog bogaćenja "vođa" na račun mase koju oni nazovi predstavljaju. PRODATE DUŠE je uniformni naziv za sve sindikalne vođe bez obzir na njihov nivo i naziv. Samo zatalasaju neku priču kako bi sebi obezbedili poziciju da kao "pregovaraju" i prodaju se za što veće pare. A da ne govorim da je i pticama na grani jasno da je država bankrotirala još pre dve godine, a Čanak se sad našao da otkriva toplu vodu. Smešno i žalosno....
  • Veronika

    02.02.2011 20:11
    Sta kazu uvek nezadovoljni u javnom sektoru-da tinja!
    Ako im tinja sa 30.000, 50.000, 80.000 mesecno i vise, sta da kazu oni koji zive sa 8.000 i ne daju privatne casove po 800 do 15000din za cas? Koliko nas ima 4-5 meseci godisnjeg i izostanaka koliko ih oni imaju? To sto bi isplata novca koji potrazuju mogla dovesti do raspada sistema ih ne navodi na razmisljanje. Oni su navikli da prvi jedu iz jasli, a za druge ih briga. Kako takvi i toliki krediti nisu podignuti za pomoc Kraljevu, za izgradnju bolnica ili za kupovinu skenera koji toliko nedostaju? Strajkujte, raspust je za par meseci. Mada vas je 500.000, mi smo brojniji, a tinja i kod nas.
  • Deleteboy

    02.02.2011 17:20
    Budjav `lebac
    Pa sta reci za drzavu koja dozvoli da hleb poskupi. To samo govori odnos vlasti prema sirotinji. Ko u Slobino vreme: Vlada napise uredbu samo niko ni da je procita a kamoli da reaguje po njoj. Neka i bankrotira bar nece imati sta da kradu politicari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija