Zakucali sebi eksere u ruku

Zoran Bulatović, predsednik Udruženja tekstilnih radnika Novog Pazara, zakucao je sebi danas ekser u šaku u znak solidarnosti sa štrajkačima "Iskre metala" iz ovog grada.

Zoran Bulatović, predsednik Udruženja tekstilnih radnika Novog Pazara, zakucao je sebi danas ekser u šaku u znak solidarnosti sa štrajkačima "Iskre metala" iz ovog grada. Halko Društinac, jedan od štrajkača "Iskre", juče je zakucao sebi ekser u šaku, kao što je već činio pre nekoliko meseci.

Podsetimo, Bulatović je sebi odsekao prst tokom štrajka u Tekstilnom kombinatu "Raška".

Društinac je novinarima juče rekao da će nastaviti "crnu fazu štrajka" do ispunjenja zahteva radnika, koji traže isplatu neisplaćenih zarada. "Vlada Srbije je glavni krivac za naše probleme, duguje nam ukupno 31 milion dinara. Ako bude trebalo, svaki dan ću zakucavati po jedan ekser, jer mi ne tražimo milostinju i pomoć, već naše teškom mukom zarađene pare", rekao je Društinac.

Načelnik Sektora za penzijsko i invalidsko osiguranje u Ministarstvu rada i socijalne politike Rade Savićević izjavio je danas da bivši radnici iz Novog Pazara ekstremnim postupcima ne mogu da nateraju državne organe da rade mimo propisa. "Svaki od štrajkača dobio je između 500.000 i 700.000 dinara iz stečajne mase preduzeća odnosno poslodavca Iskre metal", rekao je Savićević, navodeći da njima zarade ne duguje Fond PIO već poslodavac.

On je istakao da je bilo predviđeno da iz sudskog poravnanja između Fonda PIO i Iskre metal bivši radnici dobiju još između 300.000 i 400.000 dinara dodatno iz stečajne mase, ali da su radnici, kao predstavnici poverilaca u Iskri, to odbili. "Umesto toga, sada će taj spor rešiti sud", rekao je Savićević, ocenjujući da ekstremnim postupcima štrajkači ne mogu da dobiju ono što im ne pripada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija