I policajci od jutros u štrajku

Nezavisni sindikat policije jutros je počeo štrajk zahtevajući povećanje plata za 40 odsto i poboljšanje uslova rada.

Nezavisni sindikat policije jutros je počeo štrajk zahtevajući povećanje plata za 40 odsto i poboljšanje uslova rada.

Taj sindikat je pozvao sportske saveze i klubove da odlože sportske manifestacije, jer ih policajci, kako kažu, neće obezbedjivati. Predsednik sindikata Velimir Barbulov je rekao da će štrajkovati i službenici koji rade na upravnim poslovima, te će se gradjanima lična dokumenta izdavati samo u hitnim slučajevima.

Sem većih plata sindikalci traže potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora i njegovu primenu najkasnije do maja, hitnu promenu Zakona o policiji, kao i brzo opremanje policajaca novim uniformama i drugom opremom.

Drugi sindikat, Policijski sindikat Srbije, saopštio je da ne podržava štrajk jer smatra da treba sačekati odgovor Vlade na predlog kolektivnog ugovora. Njihov predsednik Veljko Miailović pozvao je kolege da preispitaju odluku koju je ocenio kao lošu, objasnivši da se taj sindikat zalalaže za potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za radnike MUP-a sa Vladom Srbije.

  • Sasha

    02.02.2011 21:39
    ...
    Ovi će dobiti šta traže, treba državi služba koja će štititi korumpirane političare.
  • Prof. dr X Y

    02.02.2011 19:22
    POLICAJCI SVAKA CAST!

    Krajnji trenutak je da se spreci da prodjemo kao kuvana zaba! POLICAJCI SVAKA CAST!
  • prosvetar

    02.02.2011 18:38
    neka, i treba...svi da strajkuju.
    Neka skinu sa plate ( a i dalje ce ostati visoke) Bajatovicu, gradonacelniku, poslanicima....nek vrate onu blokadu na 100.000 koja od januara ne vazi, nek ne grade vise nepostojece drumove i ne otplacuju debilne dugove...pa neka vrate dostojanstvo i kvalitet tamo gde ga mora biti da bi drustvo valjalo: u obrazovanje, zdravstvo i sudstvo (pa i policiju).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija