Beogradski voz za novosadske Naprednjake

Generalni direktor "Železnica Srbije" Milovan Marković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas postigli su danas dogovor da srpske železnice jednu od garnitura novog gradskog prevoza iskoriste za organizovanje vanrednog voza 5. februara, za kada je u Beogradu zakazan miting opozicije.
Generalni direktor "Železnica Srbije" Milovan Marković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas postigli su danas dogovor da srpske železnice jednu od garnitura novog gradskog prevoza iskoriste za organizovanje vanrednog voza 5. februara, za kada je u Beogradu zakazan miting opozicije.

U saopštenju tog javnog preduzeća navedeno je da su "Železnice Srbije", uz pomoć grada Beograda, obezbedile potrebnu elektromotornu garnituru za organizovanje saobraćaja vanrednog voza na relaciji Novi Sad - Beograd - Novi Sad za potrebe Srpske napredne stranke u subotu.

Marković i Đilas postigli su dogovor da srpske železnice jednu od garnitura novog gradskog prevoza "BG:Voz" iskoriste za organizovanje vanrednog voza u subotu.

Reč je o elektromotornim garniturama koje na području Beograda saobraćaju između Novog Beograda i Pančevačkog mosta, a u čiji je remont, uključujući i popravku neophodne infrastrukture, grad uložio više od deset miliona evra.

"Železnice Srbije" stvorile su uslove za organizovanje vanrednog voza 5. februara na relaciji Novi Sad - Beograd - Novi Sad, bez remećenja redovnog reda vožnje na ovoj liniji.

Istovremeno, srpske železnice su time dokazale da su joj komercijalni interesi na prvom mestu i da su isključivo razlozi tehničke prirode i nedostatak voznih sredstava bili uzrok privremenog otkazivanja već dogovorenog vanrednog voza.

"Železnicama Srbije" svakodnevno nedostaje oko 50 putničkih vagona za redovan i rezervni sastav vozova koji svakodnevno saobraćaju srpskim prugama, navedeno je u saopštenju.
  • 03.02.2011 10:14
    Da im podelimo sendviče za put u jednom pravcu kao što su oni vojvođanima koji nisu četnici ni srbende sugerisali? Možda bi radije kuvan obrok sa zarđalom kašikom?

  • @Misha:

    03.02.2011 10:13
    Вероватно нисте чули одговор који је добила новинарка на питање о трошењу пара из ресора министра Дулића.
  • Rade

    02.02.2011 21:47
    sour
    Koliko se ja razumem u politiku, eto nama Maje opet za gradonačelnika, uskoro, ako DS, URS, SPS, G17+,LSV, ...ostanu na vlasti u Srbiji.
    Ako se obistini to što sam rekao, potvrdiće se moja tvrdnja da nema loših političkih partija, loših naroda i nacija, već samo nepoštenih = nemoralnih i poštenih = moralnih ljudi!
    Oni koji se zalažu za jedan pravac voza koji će građane Srbije koji drugačije misle od njih samih odvesti do Beograda, trebalo bi u taj voz da strpaju još mnogo onih koji su odnekuda došli u Vojvodinu, a sad su najveći Vojvođani i dobri su nekima samo zato što se tako "prikazuju", dok im je u duši samo koristoljublje.
    Ti isti, muzu li muzu, sve nas i "domaće" i "dođoše"!Samo ostrašćeni i "zadrti" to ne vide!200 funkcionera je u prošloj godini povećalo svoju imovinu!200, a prijavljivanje još nije završeno!Pa jesmo li zaista toliko glupi i naivni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija