Đelić i Jovanović pretili Agenciji

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije osudio je pritiske kojima su bili izloženi direktorka i zaposleni u Agenciji nakon podnošenja prekršajnih prijava protiv Božidara Djelića i Čedomira Jovanovića.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije osudio je pritiske kojima su bili izloženi direktorka i zaposleni u Agenciji nakon podnošenja prekršajnih prijava protiv Božidara Djelića i Čedomira Jovanovića.

"Odbor je konstatovao da pozivi i poruke koje su uputili Djelić i Jovanović, odnosno osobe koje su se predstavile kao njihovi predstavnici, prevazilaze standarde dodatnog interesovanja za podnete prekršajne prijave i da po svojoj dinamici i sadržaju predstavljaju pokušaj zastrašivanja i nedozvoljenog uplitanja u rad samostalnog i nezavisnog organa", navodi se u saopštenju.

Jovanović tvrdi da je ni na jedan način nije ugrozio položaj, autoritet ili bilo koje zakonsko pravo Agencije i da su njegovi pravni zastupnici samo pokušali da saznaju detalje i elemente nesporazuma koji je nastao. Iz Djelićevog kabineta je samo kratko saopšteno kako oni podržavaju rad ove agencije.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je ranije prekršajne prijave protiv lidera Liberalno-demokratske partije i potpredsednika Vlade Srbije zbog toga što nisu obavestili Agenciju o prenosu upravljačkih prava u svojim firmama. Takva prijava podneta je i protiv potpredsednika Srpske radikalne stranke Dragana Todorovića.

  • Хм

    03.02.2011 09:54
    А да ли се и овај трећи распитивао о 'nesporazumu'?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija