Ministar: Poskupljenje hleba se ne može sprečiti

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da je u ovom trenutku teško predvideti kako će se kretati cene prehrambenih proizvoda, ali da nema te matematike koja bi sa ovakvim cenama pšenice sprečila poskupljenje hleba.

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da je u ovom trenutku teško predvideti kako će se kretati cene prehrambenih proizvoda, ali da nema te matematike koja bi sa ovakvim cenama pšenice sprečila poskupljenje hleba.

"Cene prehrambenih proizvoda pre svega će zavisiti od prinosa u 2011, kretanja na svetskim tržištima i od cene nafte. Nema države na svetu, ni mehanizama, kojima je moguće zaustaviti neke od tih trendova", kazao je Milosavljević.

On je naveo da se ne razmatra mogućnost zamrzavanja cena osnovnih životnih namirnica, jer "kad god je to urađeno u prošlosti, dovelo je do ekonomske katastrofe". "To može samo u prvom momentu delovati kao spas, ali na duži rok donosi mnogo veće gubitke", dodao je ministar.

Na pitanje kada će prosečna plata dostići potrošačku korpu, koja premašuje 50 hiljada dinara, Milosavljević je odgovorio da, nažalost, ne veruje da će se to desiti do kraja godine.

  • 13

    08.02.2011 12:57
    Ministar nije sposoban ni babasera da bude u gradskom Rodnijevom klozetu,a on posta ministar opste prakse.
  • 03.02.2011 12:28
    A zito moze da pojeftini,da se odbije vlaga na 50 C.E moj ministre,sram te bilo .
  • Nezaposleni

    03.02.2011 12:15
    a Ministra plaćamo za nerad
    Ja da ga izdržavam kupujući skup hleb, a on što prima platu i još mulja sa pšenicom iz robnih rezervi koju je platio 13 dinara zemljoradnicima. A za direktora Robnih rezervi je doveo stručnjaka iz dečijeg vrtića. E Srbijo, htela si demokratiju, a dobila demokradiju i ovakvog ministra i direktora. Mene bi uhapsili za veknu hleba, a oni su spominjali bandere... "Ko se mača lati..."...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija