Potvrđena presuda Veterničanima za trgovinu ljudima

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je familija Đurić iz Veternika osuđena na 15 godina zatvora zbog trgovine ljudima i primoravanja zatočenih žena na prostituciju.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je familija Đurić iz Veternika osuđena na 15 godina zatvora zbog trgovine ljudima i primoravanja zatočenih žena na prostituciju. Sudsko veće Višeg suda kojim je predsedavala sudija Zora Jamušakov je osudilo Ljiljanu Đurić (42) na kaznu zatvora u trajanju od šest godina, njena majka Radosava (60) i otac Radoje (61) dobili su po dve, a Dušan Manojlović (45) pet godina zatvora.

Po presudi, oni su od novembra 2002. do marta 2003. godine u kafani "Kolašinka" u Veterniku terali na prostituciju maloletnicu iz Mola. Nesrećna devojka bila je primorana da dnevno ima nekoliko mušterija, koje su, kako je utvrđeno, za pola sata plaćali 50, a za ceo sat 75 evra. Oštećena devojka je, prema optužnici, došla po pozivu vlasnice da radi kao konobarica. Ljiljana joj je uz posao i platu od oko 200 evra ponudila i smeštaj u svojoj porodici, što je devojka i prihvatila. Međutim, po dolasku u grad, gazdarica ju je primorala i da se prostituiše sa gostima. Oštećena, navodno, to nije prihvatila, ali su joj Đurići, kako je rekla pred sudom, zapretili da će joj u suprotnom nastradati roditelji.

"Kolašinka" je bilo jedno je od većih stecišta prostitucije u Novom Sadu. Vlasnik ovog bordela Radoje, rodom iz Ibarskog Kolašina, kod Kosovske Mitrovice, sa porodicom, poslednjih desetak godina više puta je privođen i osuđivan za slična krivična dela.

Prema policijskim podacima, Vojvodina je područje s najvećim brojem identifikovanih žrtava trgovine ljudima.

  • dragan

    12.02.2011 09:10
    o boze vojvodina pa vojvodina....sve vojvodina...prvo samoubistva na tamo nekom visokom mestu sad ovo....sta je sledece...a bilo nekad tako mirno kod nas....
  • Sremac

    07.02.2011 20:54
    Monstrumi
    Sud je trebao i da ih protera u Ibarski Kolašin po izdržanoj kazni,jer se očigledno radi o bolesnoj porodici,pa neka se tamo prostituišu.
  • MojNS

    07.02.2011 19:15
    Molim vas, nemojte vise sabirati godine na koje su vise lica osudjeni jer to stvarno nema smisla. Niko od njih nije dobio kaznu od 15 godina, nego je najveca izrecena kazna sest godina sa kojom su sabrane kazne na koje su osudjena ostala lica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija