Ban Ki-mun: Unmik spreman na istragu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatraće 16. februara najnoviji izveštaj generalnog sekretara svetske organizacije Ban Ki-muna o stanju na Kosovu.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatraće 16. februara najnoviji izveštaj generalnog sekretara svetske organizacije Ban Ki-muna o stanju na Kosovu.

Ban je u izveštaju naveo da je UNMIK spreman da u potpunosti podrži istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i istovremeno izrazio očekivanje da će se u narednom periodu napredovati ka otvaranju dijaloga Beograda i Prištine. Ban je, takodje, naveo da je objavljivanje izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, kao i jednoglasno usvajanje rezolucije u Parlamentarnoj skupštini SE, izazvalo je vrlo različite reakcije i talas nezadovoljstva političara na Kosovu i u Albaniji.

Generalni sekretar je ukazao da su kosovske vlasti odbacile navode Martija kao kriminalni napad protiv Albanaca, pun izmišljotina, nagadjanja i nepostojećih činjenica koje medjunarodna pravda nije dokazala, a podržava ih mreža onih koji se protive nezavisnosti Kosova. Srbija je, nasuprot tome, ističe Ban, pozdravila Martijev izveštaj kao nezavisnu potvrdu njenih tvrdnji o trgovini ljudskim organima, kao i podršku tekućoj istrazi srpskog tužioca za ratne zločine.


Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija