Ministarstvo tvrdi da rade skoro sve škole

Ministarstvo prosvete saopštilo je da se nastava sa skraćim časovima ili potpuno regularno odvija u oko 94 odsto škola u Srbiji.
Ministarstvo prosvete saopštilo je da se nastava sa skraćim časovima ili potpuno regularno odvija u oko 94 odsto škola u Srbiji.

Potpunom obustavom časova štrajkuje 100 škola u Srbiji. Čašovi su škraćeni na 30 minuta u 821 školi, dok je se nastava regularno odvija u 871 školi, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Precizira se da je nastava potpuno obustavljena u oko 5 odsto škola, što je za 355 škola manje u odnosu na broj škola koje nisu radile u petak.

Sindikat radnika u prosveti, na zahtev svog člasntva, povukao je danas potpis sa protokola postignutog sa Vladom Srbije i doneo odluku da nastavi sa štrajkom u školama škraćenjem časova na 30 minuta. Time je ovaj sindikat treća, od ukupno četiri sindikalne organizacije koje su odlučile da nastave sa štrajkom i odbiju protokol koji je Vlada prosvetarima ponudila u petak.
  • Forum BG gimnazija

    07.02.2011 13:17
    Sta se upravo dogadja!

    http://www.fbg.org.rs/ponedeljak-sta-se-upravo-dogadja/

  • Ivan Pivnički

    07.02.2011 13:09
    Izlazak na ulice jedini način!

    Dvadeset šest škola u Novom Sadu je u totalnoj obustavi rada. Pedeset pet škola je u zakonitom štrajku sa skraćenim časovima, a četiri ne štrajkuju.

    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/FOTO-Prosvetari-sa-Trga-traze-smenu-ministra.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija