Sindikati policije nesložni u štrajku

Sindikat srpske policije neće se priključiti štrajku sve dok ga Nezavisni sindikat policije ne uključi u štrajkački odbor i pregovore sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.
Sindikat srpske policije neće se priključiti štrajku sve dok ga Nezavisni sindikat policije ne uključi u štrajkački odbor i pregovore sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Portparol Sindikata srpske policije, Radovan Ćendić, kaže da ne podržavaju način na koji se odvija štrajk.

"Nezavisni sindikat policije smatra da može sam da izgura ovaj štrajk, da mu nisu potrebni drugi u štrajkačkom odboru niti u bilo kakvom pregovaračkom timu. Našu podršku kada je u pitanju borba za prava radnika uvek će imati, ali se mora znati neki način na koji se može štrajkovati. Građani ne smeju da osete naš štrajk", ističe Ćendić.

On ne odobrava način na koji se članovi ovog sindikata bore za prava radnika, i kaže da Nezavisni sindikat policije idu po stanicama u Srbiji i ubeđuju one koji ne žele da se priključe štrajku, da to učine.

"Koordinacioni centar Nezavisnog sindikata u Nišu je na Fejsbuku objavio apel svima koji se još nisu priključili štrajku da to urade. U objavi se navodi da je onaj ko neće da štrajkuje lopov, a ko štrajkuje je napaćena i poštena duša. Pošto su rekli da je oko 13 hiljada policajaca u štrajku, ispada da smo mi ostali lopovi i kriminalci", navodi Ćendić.

On smatra da zbog ovakvog saopštenja Nezavisni sindikat treba javno da se izvini svim policijskim službenicima u Srbiji.

Podsećamo, članovi Nezavisnog sindikata policije u štrajku su od 3. februara, i zahtevaju potpisivanje posebnog koletivnog ugovora, povećajnje zarada, da se obezbede uniforme za radnike, kao i da se plati prekovremeni rad. Tokom štrajka se odvija minimum procesa rada, što znači da policajci intervenišu samo po prijavama građana. Takođe, izdavanje ličnih dokumenata i registarskih tablica obavlja se samo u hitnim slučajevima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija