Ministar zdravlja ipak Zoran Stanković

Novi ministar zdravlja biće bivši ministar odbrane SCG Zoran Stanković, odlučilo je Predsedništvo stranke G17 plus jer njima pripada to mesto prema stranačkoj podeli u vladajućoj koaliciji.

Novi ministar zdravlja biće bivši ministar odbrane SCG Zoran Stanković, odlučilo je Predsedništvo stranke G17 plus na sednici na kojoj pored lidera Mlađana Dinkića prisustvovali i svi visoki funckioneri.

G17 plus, prema stranačkoj podeli u vladajućoj koaliciji, pripada ministarstvo zdravlja. Zorana Stankovića za novog ministra zdravlja predložili su lider te stranke Mlađan Dinkić i dosadašnji ministar Tomica Milosavljević.

Potpredsednica G17 plus Snežana Samardžić Marković rekla je da Stanković nije član nijedne stranke, pa ni G17 plus, i naglasila da se članstvo u toj stranci od njega i ne očekuje. Ona je dodala da G17 plus očekuje da koalicioni partneri podrže Stankovića za novog ministra zdravlja, budući da su sa njim i ranije sarađivali. "On je pošten čovek, vrhunski profesionalac, koji se već dokazao u toj oblasti", rekla je Smaradžić Marković.

Kandidatura Stankovića za ministra zdravlja biće odmah prosledjena predsedniku Vlade Mirku Cvetkoviću.

Ostavka Tomice Milosavljevića na mesto ministra zdravlja stigla je danas u Skupštinu Srbije. Milosavljević je podneo ostavku na funkciju ministra zdravlja 28. januara i njegov mandat prestaće pošto Skupština bez rasprave konstatuje tu ostavku na prvoj narednoj sednici parlamenta.

  • Jovanka

    09.02.2011 05:41
    NIJE NAUCNIK NIJE ORGANIZATOR
    Nisam verovala da je Stankovic nastavnik na Bojićevom fakultetu, kao ni da Bojić ima nekakav fakultet, umesto da ima zatvor. Ipak na adresi http://www.medicinska-akademija.znanje.info/images/stories/zaposleni/Tabele_9-1/stankovic_zoran.doc Nalazim Biografiju Zorana Stankovića docenta koji je navodno redovni profesor. Stanković nema uslova ni naučnih kvalifikacija za redovnog profesora po Zakonu o visokom obrazovanju, ali kod nas je sve moguće. Daklem Stankovićevi radovi svi sem jednog su objavljeni u Vojno sanitetskom pregledu časopisu koji izdaje VMA na kojoj je bio načelnik. Nigde nije citiran, nije imao ni jedan domaći ili strani projekt. Nije se usavršavao u inostranstvu, a ne zna ni engleski jezik. To je taj veliki naučnik i stručnjak koji treba da preporodi naše zdravstvo. Sem toga ko radi kod Milovana Bojića kao poslodavca mora da bude spreman za svaku sankciju koja pripada Bojiću.
  • Teodosije

    08.02.2011 03:12
    Zoran Stankovic je pravi izbor za ministra zdravlja.Svaka cast,Zorane!!!!!!
  • jatzans

    07.02.2011 21:42
    Fotografija sve govori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija