Novi poštanski sandučići za bolju uslugu

Generalni direktor PTT Srbije Goran Ćirić je podržao uvođenje jedinstvenih poštanskih sandučića, koje je propisala Republička agencija za poštanske usluge.

Generalni direktor PTT Srbije Goran Ćirić je podržao uvođenje jedinstvenih poštanskih sandučića, koje je propisala Republička agencija za poštanske usluge. Ćirić je kazao da bi taj proces zamene sandučića trebalo uraditi u narednih pet godina i da će omogućiti podizanje kvaliteta poštanske usluge.

"Pošta je stalno u centru pažnje kada se radi o poštanskim sandučićima, ali odgovorna za taj posao je nezavisna Republička agencija za poštanske usluge, koja je propisala te uslove", kazao je on.

Ćirić je dodao da je Pošta Srbije jedan od 17 poštanskih operatera na srpskom tržištu i da će iste poštanske sandučiće koristiti svi. Svi vlasnici stanova i kuća u Srbiji moraće da zamene svoje poštanske sandučiće jer je predviđeno usaglašavanje njihovog izgleda sa zahtevima EU.

Republička agencije za poštanske usluge (RAPUS) donela je tehnički uslovi za kućne sandučiće kojima se prvi put definišu njihove dimenzije i izgled i propisan rok.

Novim tehničkim uslovima predviđeno je da se vlasnicima starih kućišta ostavi rok od pet godina da ih zamene, dok su investitori novogradnje obavezni da od 1. januara postavljaju nove sandučiće. Prema navodima medija, procenjuje se da starih sandučića ima oko milion, a troškove zamene koji će iznositi oko 10 miliona evra, snosiće građani.

  • ki

    06.08.2011 11:25
    sramota
    ne vidim uopste poentu zamenu sanducica koji sam kupio u prodavnici i niko nije rekao da nije dobar te da cu morati ponovo kupiti drugi, a koji proizvodi rodjeni brat Draskovica. sramota, neka se stidi ova vlada sta radi!!!
  • Милка

    16.05.2011 21:29
    Читај као што је написано.
    Да ли је могуће да се овде јавља гомила смарача који плаћају месечно интернет претплату преко 1000 дин (колико ће коштати и једно сандуче) и жале се да немају новца (тј. како је све бесмислено). Уколико останете без пошиљке, коју колико видим волите да вам набијају на капију, ко је онда крив, поштар??? Нормално је да су прописали и димензије сандучета па и висину постављања. Ваљда су вас учили за стандардне формате у школи, уосталом, ако имате ноге и очи прошетајте улицом и гледајте где ваши преци каче сандучиће, малте не на кров. УЖАС ОД НАЦИЈЕ...
  • @jova limanac:

    08.02.2011 12:27
    ''...bitno je samo da otvor bude na odredjenoj visini.'' - На одређеној висини од дна сандучића или од земље? И да, која је прописана висина поштара? Мислим... да може да убаци тоо писамце...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija