Rasim Ljajić sam sebe prijavio Tužilaštvu

Ministar trgovine Rasim Ljajić prijavio je sam sebe Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon kleveta Vojislava Šešelja da je vođa narko-kartela, piše "Blic".
Rasim Ljajić sam sebe prijavio Tužilaštvu
Foto: 021.rs
Ljajić je za list potvrdio da je odlučio sam sebe da prijavi jer mu je dosta da, kako navodi, trpi klevete na svoj račun.
 
"Rekli su mi u Tužilaštvu da niko nikada još sebe nije prijavio, ali sam svestan da privatnom tužbom ništa ne bih postigao. Ovo više nije politika, borim se za sopstvenu čast", kazao je Ljajić.
 
Kako navodi list, pošto niko od nadležnih državnih organa nije reagovao na Šešeljeve tvrdnje, a ni lider radikala nije podneo prijavu, Ljajić je sam otišao u Tužilaštvo i zatražio da se svaka od Šešeljevih tvrdnji proveri.
 
"Blic" dodaje da je imao uvid u prijavu i da u njoj Ljajić navodi da ga je na sednici Skupštine, održanoj 30. oktobra, poslanik Vojislav Šešelj označio kao "glavnog vođu jednog od najjačih narko-kartela", kao i da "policija ima sva operativna saznanja", ali da "niko ništa ne preduzima".
 
Svoje optužbe je, kako Ljajić navodi, više puta ponovio javno, a sve je kulminiralo knjigom "Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić", čiji je Šešelj autor.
 
"Iako su ove tvrdnje u stvarnosti lišene svakog osnova, njihov negativan potencijal u javnom diskursu nikako ne treba potceniti i to ne samo zbog toga što je trgovina drogom teško krivično delo, već i zbog toga što dolaze od javne ličnosti, i što već nekoliko meseci zagađuju javni prostor", navodi se u prijavi.
 
Ljajić je naveo i da "očito nema drugog načina da se brani od besmislenih i lažni optužbi osim da praktično samog sebe prijavi i zatraži da tužilaštvo svaku od ovih tvrdnji i optužbi detaljno ispita".
  • Мунгос

    17.01.2019 07:22
    @ vodvilj,
    И мени је дошло да се добро исплачем због тужне судбине овог симбола поштења. Ево, малопре ми је капнула једна суза са qрца.
  • @milicica

    15.01.2019 16:56
    Odgovoricu ti: ima. Nikada nije rekao ruznu rec za aktuelnog predsednika.

    A i pitacu te: kakvo je tvoje misljenje o ljudima u ns koji su predstavnici rasimove stranke (Direktor spensa npr)?
  • milicica

    15.01.2019 14:50
    ima li
    Neko od politicara koga Seselj nije prozvao i napao da je lopov i kriminalac sem sebe naravno jer je najbolji ,najposteniji, najpametniji da nas bog sacuva a ja i pored silnih negativnih komentara mislim da je Rasim LJajic posten covek i jedan od retkih politicara za koga to mislim a zasto i da nebi bio u vladi kao takav.Udrite minuse slobodno imam pravo da mislim svojom a ne tudjom glavom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.