Seoske straže zbog krađa

Meštani sela Čantavir u subotičkoj opštini odlučili su da organizuju posebnu stražarsku službu kako bi svoju imovinu zaštitili od učestalih krađa.

Meštani sela Čantavir u subotičkoj opštini odlučili su da organizuju posebnu stražarsku službu kako bi svoju imovinu zaštitili od učestalih krađa.

Posebnu stražarsku zaštitarsku službu organizovaće preduzeće Nipon gard iz Bačke Topole, po ceni od 250 dinara po domaćinstvu. Na zboru meštana u mesnoj zajednici rečeno je da su krađe toliko učestale da je u proteklom periodu ponekad bilo i po tri krađe dnevno u selu, uz ocenu da policija ne može da izađe na kraj sa ovom pojavom.

Predsednik skupštine mesne zajednice Tibor Murenji naveo je da je policija prošle godine mesečno evidentirala od 20 do 25 krađa u selu, ali je taj broj u decembru premašio čak i 70. Prema njegovim rečima, policija je, odgovarajući na pitanje o uzrocima sve češćih krađa, navela da su policijske snage brojčano nedovoljne.

Ukupno je 12 policajaca zaduženo za Stari Žednik, Novi Žednik, Bačko Dušanovo i Višnjevac, pa patrola ne može istovremeno da bude u svim ovim mestima, naveo je Murenji.

  • 09.03.2011 09:51
    Bravo Cantavirci, nekada smo imali svoju policiju, koja nas je stitila od kojekakvih sitnijih i krupnijih napasnika, a sada jos malo pa ce i kvartovi u vojvodjanskim gradovima organizovati cuvanje sboje imovine i svoje zivota
  • Vojvodjanin

    07.03.2011 11:56
    Bilo bi mnogo lakse i jevtinije kada bi Vojvodina ponovo imala svoju policiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija