Od prodaje Delta Maksija državi ni dinar

U budžet Srbije od poreza na prodaju Delta Maksija belgijskom Delezu možda neće ući ni dinar, piše danas sajt Pištaljka koji istražuje zloupotrebe službenog položaja u vlasti, preduzećima i institucijama.
U budžet Srbije od poreza na prodaju Delta Maksija belgijskom Delezu možda neće ući ni dinar, piše danas sajt Pištaljka koji istražuje zloupotrebe službenog položaja u vlasti, preduzećima i institucijama.

U tekstu se pojašnjava da se, po zakonu, osnovica za porez na kapitalnu dobit određuje na osnovu odnosa između nabavne i prodajne cene odnosno u slučaju Maksija između uloženog i zarađenog. To znači, kako se navodi, da će poreznici, ako se ispostavi da su ulaganja u Maksi bila veća od 932 miliona evra, koliko Delez plaća za taj lanac trgovina, konstatovati takozvani kapitalni gubitak i u budžet Srbije neće se sliti ni dinar.

Da će naplaćeni porez biti znatno manji od cifre kojom se spekuliše smatra i član Ekonomskog saveta premijera Srbije Milojko Arsić koji takođe kaže i da ne zna koliko je tačno uloženo u Maksi. "Sigurno je da se u budžet neće sliti najavljenih 93 miliona evra. To bi se desilo samo ukoliko je Mišković dobio Maksi za džabe, a svi znamo da se to nije desilo", rekao je Arsić.

Pištaljka je, na osnovu Deltinih podataka iz prethodnih godina i izveštaja o poslovanju iz Agencije za privredne registre, sračunala da je u Deltu uloženo 800 miliona evra. Ako bi se ta cifra pokazala kao tačna, osnovica za porez bila bi oko 130 miliona evra a u državnu kasu otišlo bi oko 13 miliona.

  • Ceca

    07.03.2011 23:55
    Amnezija U Mirka
    Nisu oni pogresili, vec su nasli rupu u zakonu.
    Nece oni ko Palma da ulazu u svoj kraj ili svoju zemlju, nek im je prokleto.
    Da vidim hoce li i Bugarima prodavati secer preko evra, dok je u Italiji, nemackoj , Francuskoj isti moguce kupiti po 0.80e!
    U ovom bezakonju se prave ubedljivo najvece marze, a na njih se placaju apsurdno mali porezi- ako se i placaju.
  • @Mlađa

    07.03.2011 15:14
    I meni se cini
    Ako zanemarim Vase neodmerene ocene o karakteru tog coveka, moram se sloziti sa tim da sam ga ja sinoc (Utisak nedelje) sasvim drugacije razumeo od ovog sto ovde pise.
    Ako je ovo tacno onda mu zaista ne preostaje nista drugo nego da se skloni i da se ne muci sa Krkobabicima i ostalim oko sastavljanja Vlade.
  • E.T

    07.03.2011 15:13
    Sta rece, da svi znamo da Miskovic nije dobio Maxi za dzabe! To vi kazete. A kako je jadan dosao do 932 miliona evra? Da ih nije zaradio okopavajuci vinograd i gajeci kokoske? Nece se njima dati dinara poreza u ovu zemlju. Iz nje se nemilice iznosi u diplomatskim torbama.
    Ta narode, mi ne bismo ni znali potrositi toliki novac. Kaaad bolje razmislite i da nam kane 93 miliona, nasao bi Beograd kako da ga potrosi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija