Pokrajina subvencioniše nova radna mesta

U oblast zapošljavanja, na teritoriji Vojvodine, u ovoj godini će preko programa koji će biti sprovedeni na svim nivoima, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnih samouprava, biti plasirano 1.959.000 dinara.

U oblast zapošljavanja, na teritoriji Vojvodine, u ovoj godini će preko programa koji će biti sprovedeni na svim nivoima, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnih samouprava, biti plasirano 1.959.000 dinara.

Na osnovu Akcionog plana za zapošljavanje u Vojvodini za 2011., pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin je predstavio dva nova konkursa : za dodelu subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta i konkurs nezaposlenim licima za subvencije za samozapošljavanje.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od 160 hiljada dinara, radi obavljanja novoregistrovane delatnosti na teritoriji Vojvodine. Ova sredstva su bespovratna, a korisnik je dužan da registrovanu delatnost obavlja najmanje godinu dana i da redovno uplaćuje doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

Govoreći o subvencionisanju novih radnih mesta, Vasin je rekao da za to postoje dva osnovna cilja od kojih je prvi "da pokušamo da što veći broj ili svako radno mesto koje se u Vojvodini otvori podstaknemo novčanim sredstvima, a drugi, da svaki strani i domaći investitor koji u Vojvodini želi da otvori neki novi pogon, novo preduzeće, novu proizvodnju, moći će da računa da ćemo svako novo radno mesto biti stimulisano sa 130.000 dinara."

Govoreći o uslovima konkursa Vasin je rekao da će poslodavci morati, pored ostale dokumentacije, da dostavi i izjavu da li postoji zaključen kolektivni ugovor. U slučaju da više poslodavaca ispunjava iste kriterijume, prednost u dodeli subvencije imaće onaj poslodavac kod kog postoji potpisan kolektivni ugovor.

  • ekonomista

    07.03.2011 20:42
    Nemate vi pojma sta je to podstakivati ekonomski razvoj. Subevencionisanjem sigurno ne. Mozda procitate malo na tu temu, kako se to radi u drugim zemljama gde su mere bili efikasne. i da poslodavac treba da radnu delatnost obavlja 1 godinu samo??? Pa vi stvarno niste normalni, a sta posle toga. Bacite pare na ulicu, isto ce vam doci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija