Četvrtina zaposlenih u pravosuđu samo sa osnovnom školom

Od oko 13.000 zaposlenih u pravosuđu, skoro četvrtina, odnosno nešto više od 3.000, ima samo osnovnu školu - kažu podaci Udruženja pravosudnih službenika i saradnika Srbije.

Od oko 13.000 zaposlenih u pravosuđu, skoro četvrtina, odnosno nešto više od 3.000, ima samo osnovnu školu - kažu podaci Udruženja pravosudnih službenika i saradnika Srbije.

"Tome su "kumovali" bivši predsednici sudova, koji su primali neadekvatan kadar, pa među zaposlenima imate, čak, i frizere. Njihova plata, sa minulim radom, dostiže 30.000 dinara, dok je najniža plata sudijskog pomoćnika sa fakultetom 32.000 - poručuju u Udruženju, i pitaju se šta će sa tim ljudima biti pošto ne mogu da polažu obavezan državni ispit.

U Ministarstvu pravde odgovaraju da ovi ljudi ne treba da se plaše da će izgubiti posao, jer nisu zaposleni kao državni službenici, već kao nameštenici. Samim tim, nisu obavezni da polažu državni ispit, pišu Novosti.

Iako je naša administracija jedna od većih u regionu, obrazovni profil joj je dobar, kažu u Vladinoj Službi za upravljanje kadrovima (SUK).

  • Pera

    07.03.2011 23:44
    A da li su skolovaniji u miliciji, na granicnim prelazima, u skupstini, po gradskim muzejima?
    Polupismeni nam prave zakone, a nepismeni ih primenjuju na nas lude sto ih trpimo.
  • Olivera

    07.03.2011 22:58
    U pravu si Pero
    dotična se predstavlja da je sudija, kakav kompleks. Znamo šta je radila u Četvrtom opštinskom sudu, zar ne?
  • Milija

    07.03.2011 22:56
    Glasine
    Neko baš širi dezinformacije. U srpskom pravosuđu nema 13.000 zaposlenih, znam pouzdano jer sam tužilac i radim u pravosudju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija