Osnovan Građanski demokratski forum, za predsednika izabran Aleksandar Olenik

U Beogradu je osnovan Građanski demokratski forum, nova politička organizacija, koja će, prema rečima jednog od osnivača, profesora Fakulteta političkih nauka Radeta Veljanovskog, težiti ka boljem životu građana.
Osnovan Građanski demokratski forum, za predsednika izabran Aleksandar Olenik
Foto: Printscreen
Za predsednika foruma izabran je Aleksandar Olenik, nekadašnji funkcioner Pokreta slobodnih građana.
 
Prema njegovim recima, pored ekonomije, najveći problem gradjana Srbije je Kosovo, a dosadašnja vlast sprovodila je uglavnom, kako kažu, politiku koja je Srbiju vodila unazad.
 
Olenik je ocenio da Demokratska stranka treba da ponovo pročita svoj program i da počne da ga primenjuje. 
 
"Nacionalisti nisu naši saveznici", istakao je Olenik i dodao da je politički cilj Građanskog demokratskog foruma Srbija na zapadu.
 
Kao osnovne izazove Srbije, Olenik je naveo ekonomiju i rešenje pitanja Kosova za koje smatra da se mora pronaći sporazum. Olenik je rekao da aktuelna vlast mora da se povuče ako nije u stanju da postigne sporazum o Kosovu, a taj posao uz podršku Evropske unije mora da nastavi nova vlada.
 
Sociolog Vesna Pešić je predočila da u Srbiji sve više raste otklon od bavljenja politikom, ocenjujući da to nije dobro. 
 
Pešić je poželela uspeh Građanskog demokratskog forumu istakavši da se u Srbiji pridev građanski često pogrešno shvata. 
 
"Građani su svi koji su državljani jedne zemlje i koji u njoj imaju politička prava", istakla je Pešić i zaključila da to shvatanje u Srbiji još nije do kraja prihvaćeno.
  • AA

    02.03.2019 22:03
    Sad ce da ga proglase za ustasu i da mu izloze prljav ves u novinama, pravi ili izmisljeni svejedno.
  • cure

    02.03.2019 20:02
    srbi
    ah vi srbi
  • Nikolas

    02.03.2019 19:43
    Kosovo
    Što se tiče Kosova, možda će biti prihvatljiva ideja koja je kompromisna i u skladu sa našim Ustavom, A to znači da treba prekinuti besmislene pregovore sa Prištinom i pregovarati sa Evropskom unijom da ona prihvati upravu na Kosovu. Ugovorom sa EU bi se regulisali svi detalji života i rada ljudi na Kosovu tako da bi u pojedinim opštinama važili propisi Republike Srbije (školstvo, zdravstvo i sl.), a u drugim kosovski propisi. Policiju i sudstvo bi organizovala EU (Eulex je već tamo), a vojska bi ostala u obliku KFOR-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lajčak sutra u Beogradu sa Vučićem

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak sutra će doći u Beograd, gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.