Majka plaća za napad pit-bula na dete!

Slavica Behara mora da vrati državi 300.000 dinara, kamatu na dug, kao i sudske troškove, zato što joj je isplaćeno 180.000 dinara na ime odštete jer je njenu ćerku izujedao pit-bul i naneo joj teške povrede.
Pre pet godina, 2. septembra 2004. godine, mala Vanja se vraćala iz škole, sagela se da pomazi psa koji nije bio na povocu, niti je imao korpu, a pas ju je izujedao po licu. Majka Slavica Bahara kaže da su dve godine nakon izlaska iz bolnice išli kod psihologa i u Dečjoj u bolnici i u privatne ordinacije, ali za to više nema para.
"Donja vilica joj je bila napukla na sedam mesta, a imala je šest-sedam kopči. Posle sedam dana smo izašli iz bolnice, ona nije mogla ni s a kim da komunicira. Dalje je nastavljeno lečenje u bolnici i privatno", ispričala je Slavica Behara
Opštinski i Okružni sud u Novom Sadu presudili su u Slavičinu korist i grad joj je na osnovu presude isplatio 180.000, dok je advokat dobio 236.000 dinara. Vrhovni sud je preinačio presudu i Slavica mora da vrati dug sa kamatama i sudske troškove. Od marta su počeli da pristižu sudski naplatioci spremni da plenidbom naplate dug. Behara kaže kako je momak koji je vodio psa, Aleksandar Kiš, kažnjen, ali njegov otac nije.
"Taj mladić, Aleksandar Kiš je dobio godinu dana zatvora. Njegov otac, Ferenc Kiš, je vlasnik psa. Njega su vlasti gonile i od advokata imam informaciju da je pobegao u Rusiju", objasnila je Bahara.
Sadašnji direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković bio je gradonačelnik kada se nesreća desila i pomagao je porodici u vezi sa lečenjem male Vanje. Da li će, kako i na koji način sadašnja gradska vlast pomoći Slavici Behara i njenoj ćerki, videćemo kada dobijemo odgovor iz gradske kuće. Vanja još uvek ima traume, a pse ne sme ni da pogleda.
  • behara slavica

    31.03.2010 00:56
    Draga ljiljana!
    Moram te ispraviti i jako sam povredjena a i rayocarana.Prvo sto se spominje da je meni Gradonacelnik Novakovic pomogao,to nije tacno i to je cista laz.Niko,sve sam sama troskove snosila bez icije pomoci i dalje vracam te dugove.Molicu vas da se neoise ono sto nije tacno,mislim da nije u redu. SLAVICA BEHARA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija