Lončar: Znamo da je strpljenje starijih na izmaku, šetnja od pola sata odmah nakon uskršnjih praznika

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da država razume da je strpljenje starijih od 65 godina na izmaku i najavljuje da će u predviđenu šetnju tri dana nedeljno stariji građani moći odmah nakon uskršnjih praznika.
Lončar: Znamo da je strpljenje starijih na izmaku, šetnja od pola sata odmah nakon uskršnjih praznika
Foto: 021.rs
Lončar je rekao da su manje promene moguće, ali je izneo radnu verziju u javnost.
 
"Može da bude još neka manja promena. Zamišljeno je da izađu ispred svojih domova, da prošetaju 300, 400 metara od njega tokom pola sata i da to bude bez kontakta sa drugima. To bi bilo u vremenu kada ostali ne mogu da izađu, tokom policijskog časa, kako ne bi bili u riziku prilikom kontakta", rekao je Lončar, dodajući da će to biti posle Vaskrsa.
 
Kada je najavljivao ovu meru, predsednik Aleksandar Vučić je rekao i da će svima koji nemaju biti obezbeđene zaštitne maske.
 
Upitan da li mere treba da se relaksiraju sada, epidemiolog Predrag Kon ističe da one ljude koji su najviše opterećeni, građane starije od 65 godina, treba osloboditi, relaksirati i napraviti ventil.
 
"Treba da dobiju period za šetanje najmanje pola sata dnevno. To je nešto za šta mislim da već načelno postoji dogovor da se uvede odmah posle praznika", navodi Kon.
 
Napominje i da vanredno stanje može da se ukine, a da u okviru proglašenja epidemije ostanu određene vanredne mere, kao što je zabrana okupljanja.
  • Novosadjanin

    16.04.2020 11:53
    zivi bili
    Ukinuce ga zbog raspisivanja izbora. 28.6. mislim. Sa popovima je sklopljen dil. Predizborna kampanja vec odrzana u VA, NP, Nisu........
  • penzioner

    16.04.2020 11:46
    za penzionera
    Koji kucici! Nigde nisam spomenuo kucice ni vlasnike. Dzukele bre od 50-60 kg. vrsljaju po zgradi, liftu . DA. Imaju veca prava no penzioneri.
  • tražili ste gledajte

    16.04.2020 11:45
    Neka ministre, nema potrebe da ukidate mere, treba te ih još i pooštriti. Ti isti penzioneri su vas i izabrali, red je da uživaju u plodovima svoje pametni....narednih 6 meseci im zabraniti da izlaze, zaslužili su !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija